onsdag 31. desember 2014

En ny start, -igjen og igjen

Det er morgen i heimen. Jeg starter dagen med en kopp "Spiced chai"og søte fylte horn. Uvanene har blitt mange i jula, som det å spise usunt og altfor mye, f.eks. Det ligger altfor mange godsaker igjen rundt omkring! Men jeg er egentlig ganske god på å dra meg inn igjen, bare ikke uvanene varer for lenge.

Det er årets siste dag, og jeg antar at det er mange som gir seg selv nyttårsløfter i dag. Et nytt år kan oppleves som en ny start. Man har gjerne ting man vil forandre på i livet sitt og så tenker man at 1. januar er en bra dag å starte på. Jeg vet ikke hvor mye effekt det er i sånne nyttårsløfter. Jeg har prøvd det selv og mislyktes, -opptil flere ganger.

Hans barmhjertighet er ny hver morgen

Vi mennesker trenger muligheten til å starte på nytt. Vi er forskjellig skrudd sammen og har våre svakheter og vår styrke, på forskjellige områder. Noen går på trynet så det ljomer etter, kanskje gang på gang, mens andre tilsynelatende har styr på det. Men når det kommer til stykket trenger vi nok en restart innimellom noen og enhver.

Jeg er så glad for at det finnes et ord som heter nåde. Nåden gjorde at jeg som femtenåring kunne restarte livet mitt og begynne på en helt ny kurs. Det har vært knall og fall underveis, men jeg oppdaget at jeg trengte ikke vente til nyttår med å rette opp feilene. Jeg kunne gå til Gud med det samme, legge det fram for ham og reise meg til en ny start. Igjen. Og igjen. Og igjen. Jeg fikk blanke ark og fargestifter til.

Gud lar oss alltid starte på nytt når vi trenger det. Vi mennesker er ikke alltid like flinke til å vise nåde mot hverandre. Vi mener så mangt om våre medvandrere og kan ofte sette oss til dommere over andres feiltrinn. Våre egne feiltrinn har vi mange forklaringer på og unnskyldninger for, mens andres feiltrinn kan vi være veldig raske til å fordømme. Jo eldre jeg blir jo tydeligere ser jeg hvor viktig det er å være overbærende med andres feil og mangler og la dem få tid til å jobbe med seg selv. Jeg setter nemlig veldig pris på selv å slippe å bli slått i hodet når jeg har dummet meg ut.

Et område jeg er svak på, er kanskje du sterk på. Og motsatt. Da trenger vi hverandre. Og i det øyeblikket vi innser at vi trenger hverandre, slutter vi å kritisere og fordømme. Barn, unge, voksne, gamle, vi trenger hverandre. Vi kan lære av hverandre, styrke hverandre, glede hverandre, bære byrdene for hverandre.

Kanskje det er noe å tenke på for året som kommer?


Tusen takk for at du har fulgt meg gjennom dette året, lest alle rare skribleriene mine, gitt tilbakemeldinger og tatt del i mitt enkle liv. Jeg har stor glede av å blogge, selv om det til tider kan være litt stille her inne. Men uten deg som leser hadde det slett ikke vært noe hyggelig. Tilbakemeldingene jeg får inspirerer og motiverer. Noen ganger skriver jeg bare tull, andre ganger er det dypere og viktigere ting. Det er slik jeg er, og det gjenspeiles selvfølgelig i det jeg skriver.
Håper å se deg ofte innom i 2015 også.

GODT NYTTÅR!


10 kommentarer:

 1. Så fint du skriv Bibbi! Tusen takk! Og takk for dei flotte blogginnlegga dine i 2014. Gler meg til 2015 og kva du skriv då! STOR nyttårsklem til deg og dine med masse velsignelsar for 2015. Jahn. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Ååå så koselig, Jahn. Tusen takk. Jeg sender en nyttårsklem tilbake og ønsker deg det aller beste for året som kommer :)

   Slett
 2. Tusen takk for gode ord - de satt rett i sjela sammen med kaffekoppen denne siste dagen i 2014. Riktig godt nytt år til deg og dine og gleder meg til flere gode ord i 2015 :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Solvei. Ja, det kommer sikkert flere ord fra meg, gode ord, skrullete ord, undrende ord og noen ganger litt skape ord. De gjelspeiler skribenten, vet du :) Godt nytt år til deg og dine også. Stor nyttårsklem er sendt :)

   Slett
  2. Ikke skape ord, men skarpe ord...... :)

   Slett
 3. Nåde er mitt absolutte favorittord! Gode tankar å ta med seg inn i det nye året. Når eg las teksten din, kom eg på eit dikt eg skreiv for vel eit år sidan. Det er ikkje på Mørkerommet, men på ein av dei andre bloggane mine. Eg sender deg linken, og ynskjer deg eit år fullt av Guds nåde! http://sprettstein.blogspot.no/2013/12/evig-vatn.html

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var et fantastisk nydelig dikt. Virkelig! Og så fikk mannen både navn og ansikt, plutselig :-) Jeg er stadig innom deg på Mørkerommet og liker veldig godt mye av det du skriver. Hyggelig at du tittet innom og la igjen spor etter deg. Ha et velsignet godt nytt år!

   Slett
 4. Tusen takk og Amen ! :) Så fint og godt skrevet!
  Godt nytt år til deg og dine :)
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til deg også, Åshild. Hadde en hyggelig stund på bloggen din her om dagen :-)

   Slett
 5. Et velsignet godt nytt år!
  Du skriver så mye festlig og godt, og noen ganger kommer det dype sannheter som går rett i hjertet! Tusen takk for alt du deler, og takk for at du igjen minner oss om Guds nåde som lar oss få begynne på nytt - hver eneste gang det har gått galt!

  SvarSlett