søndag 22. september 2013

Tanker om å fylle 50

Så var det tilbake igjen da, -dette 5-tallet. Men nå står det først, og det har det ikke gjort siden jeg fylte 5. Men det er ingen panikk her i gården. Panikken gjorde jeg meg ferdig med da jeg fylte 30. DET syntes jeg var veldig vanskelig, men etter det har jeg knapt sjenket alderen min en tanke.


Vel, det var kanskje ikke helt ærlig sagt. Jeg er da oppmerksom på at årene går. Er jo ikke fritt for at det kommer noen skrukker her og der som man irriterer seg over, og flekker som ikke vil gå bort. Og så merker jeg at jeg, som alltid har vært glad i det mørkte håret, "plutselig" blir litt Madam Mim aktig med mørkt hår nå. Men det er sånne ting man registrerer, tar konsekvensen av og ikke henger seg mer opp i :) Og så legger man veldig merke til eventuelle komplimenter man får, for de kommer ikke like ofte lenger, men betyr veldig mye :-)

Joda, vi mennesker er lagd sånn at kroppene vår forfaller med årene. Men det fine er at det er ikke kroppen som er mitt egentlig jeg. Det finnes et menneske på innsiden som bare vokser seg sterkere og tryggere for hvert år som går. Mitt indre menneske, det virkelig jeg, har aldri hatt det bedre. Selv om jeg fortsatt er sårbar for kritikk og stikkende bemerkninger, gjør jeg likevel valg nå uten å tenke så mye på hva andre måtte tenke og mene om valgene mine.
Hvis vi passer på å pleie vårt indre menneske blir den delen av oss bare vakrere og vakrere med årene. Vi tilegner oss erfaringer under livsvandringen som blir omgjort til visdom. Vi lærer oss å vurdere livet på en mye dypere måte. Vi henger oss ikke så mye opp i detaljer, men ser mer etter de store linjene.

Jeg kan si om meg selv at jeg er en velsignet, oppegående, livsglad, nysgjerrig og eventyrlysten 50-åring, som elsker Jesus og er elsket av Ham. Og så har jeg en del irriterende sider også, men de gidder jeg ikke å skrive om på en dag som denne.......


16 kommentarer:

 1. Gratulera så mye med den store runde dagen.

  SvarSlett
 2. Gratulera så mye med den store runde dagen.

  SvarSlett
 3. Det var flotte, velskrevne ord om det å runde 50 ..
  Gratulerer med dagen! :o)

  SvarSlett
 4. GRATULERER med dagen! Og velkommen etter! Det kommer til å gå bra med 5-tallet først også skal du se :-)

  Veldig godt det du skrev om "mitt indre menneske, det virkelige jeg". Det er jo fint å få et kompliment for at man ser bra ut og holder seg godt, men å få et kompliment for den man virkelig er må vel være enda bedre?

  Idag vil jeg gi deg det komplimentet at du skriver med "innsiden", fortsett med det! Lykke til med både feiringen og skrivingen!

  Gud velsigne deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk skal du ha, Ingar, -hyggelig å høre at du synes det. Jeg skal gi deg en kompliment tilbake: Du er flink til å oppmuntre!

   Slett
 5. Gratulerer så mye med en ny milepel i livet.
  Det er jo noen av de. Og det å bli 50 kan jo
  virke litt skummelt, men det du skriver er jo så bra.
  Må bare kommentere det med bilturer. Kjenner meg
  igjen i det. Siden jeg bor på Østlandet og er fra
  Jæren. Så har det blitt en del mil sammen med min
  kjære i bilen ja. Det hender jeg kjenner at nå
  har jeg lyst på en lang kjøretur. Er jo veldig koselig.
  Ønsker deg en herlig kveld og ei velsignet god uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner følelsen ja. Blir sånn når man har litt lopper i blodet :) Så du kommer fra Jæren? Ååå, der er det pent. Har kjørt der noen få ganger for mange år siden, og nå har jeg så lyst å dra tilbake dit med kameraet. Vi får se om det blir noe av det noen gang :)

   Slett
 6. Gratulerer i massevis med den store dagen kjære flotte fine gode Birgit :) <3

  Stoooor bursdagsklæmmmmm fra Roald og Bele :) :) <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk! Dere er flotte og fine dere også :-)

   Slett
 7. Du holder deg utrolig bra til å være 50 år, og du kler lysere hår kjempe godt. Håper jeg blir like opptatt av Jesus som du er en gang jeg og, jeg savner det livet innimellom.Et eller annet sted viklet det seg til og ble for vanskelig. Ønsker deg alt godt fremover, vet du er en god sjel:)Hilsen en som synes du skriver bra:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for fine ord. Det er en rar ting, det du nevner der, - at det blir for vanskelig å leve med Jesus. Jeg skjønner hva du mener, men i mitt hode ville det nok vært stikk motsatt. Det er en umulig tanke å skulle leve UTEN ham. Han du lyst å si mer om det kan du gjerne melde meg på innboksen bibbisin@gmail.com Stooor klem til deg.

   Slett
 8. Gratulerer sååå masse!
  DU er nydelig og du kommer til å bli til rik velsignelse, glede og oppmuntring for mange i årene som kommer! Må Gud overøse deg med gode stunder og må du alltid ha nok. Nok glede til å tåle sorg, nok latter til å tåle tårer, nok medvind til å tåle motvind, nok oppmuntring til å tåle nederlag. Du er fantastisk og du er en velsignelse! Kjempeklem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære deg, takk for vakre ord. Jeg tar imot den velsignelsen og sender en kjempeklem tilbake til deg.

   Slett
 9. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett