lørdag 13. august 2022

Kristendom uten Gud

Det høres ut som en selvmotsigelse, - og det burde det være, men dessverre er realiteten en helt annen. Kristendom har mer og mer blitt en religiøs kultur og personlig har jeg store problemer med å skjønne at folk gidder. Hvorfor ha en kulturell kristendom når man kan ha et levende fellesskap med en levende Gud?

Jeg har sittet i gudstjenester og hørt at i dåpen blir du et Guds barn. Det er ikke sant! Jesus sa at barna hører Guds rike til og det står ingen ting om at de må døpes for å få del i Guds rike. Derimot står det at alle som tok imot Ham gav Han rett til å bli Guds barn, de som tror på Hans navn. Vi kommer alle til et punkt i livet der vi må velge selv og det er vårt valg om å ta imot som avgjør om vi er Guds barn eller ikke.

Da jeg ble kristen som 15-åring var det ikke en kulturell kristendom som tiltrakk meg. Heller ikke bud og regler (selvfølgelig). Dere som kjente meg den gangen vet at jeg ikke hadde orket ting som "du skal ikke, du må ikke, du kan ikke". Det var en tid i mitt liv da jeg var i opposisjon til det meste og det jeg ønsket og lengtet etter mest av alt var å få oppleve FELLESSKAP med Gud, Jesus og Den Hellige Ånd. Da jeg inviterte Ham inn i livet skjedde det en revolusjon på innsiden, og det skjedde over natten. Ingen av mine venner hadde ventet det eller regnet med det. I stedet fikk jeg høre at jeg var den siste de trodde skulle bli frelst. De så ikke prosessen jeg hadde gått igjennom på innsiden, at det var et savn inni meg som gav seg utslag i et litt utagerende liv.

Den natten fikk jeg virkelig et helt nytt liv. Jeg ble ikke perfekt og feilfri, som mange sier at vi kristne tror om oss selv at vi er. At vi er bedre enn alle andre. Har aldri tenkt om meg selv at jeg er bedre enn andre,   - for meg er det en absurd tanke. Jeg hadde mange knall og fall den første tiden. Av hele mitt hjerte ønsket jeg å leve etter Guds Ord, men jeg var vant til å ikke gjøre det så det krevdes en omstilling. Jeg gjorde en del stygge og synlige ting de første årene, ting som ikke samstemmer med det å være kristen. Men Gud slo ikke hånda av meg av den grunn. Midt i det hele fortsatte jeg å ha fellesskap med Ham, be til Ham og tilbe Ham. Mennesker kan tenke sitt og jeg tror nok det var noen som tenkte sitt om meg den tiden, sikkert også noen som ble skuffet over meg. Men det viktigste er at man reiser seg igjen når man har falt, rister av seg følelsen av nederlag og går videre. Jeg har fått gå tilbake og be mennesker om tilgivelse for ting jeg har gjort, og det er godt når noen sier: "Det er i orden, jeg tilgir deg".

Nettopp den tanken at kristne liksom skal være bedre enn andre hindret mamma i å kalle seg kristen. Hun hadde fellesskap med Gud, ba til Ham og leste bibelen, men hun følte seg aldri bra nok til å bære kristennavnet. De aller fleste så nok ikke på henne som kristen, men vi hadde flere samtaler om temaet og til slutt skjønte hun at det ikke er menneskers standard og krav som gjelder, men Guds standard. Pappa var også innom temaet da han lå på det siste. Jeg blir så sint når jeg tenker på at noen kristne stiller seg i porten og stenger for andre ved å fortelle at de ikke er bra nok. Egentlig er ingen av oss bra nok for Guds rike, - derfor kom Jesus og for Ham er vi alle bra nok. Men vi må åpne hjertet vårt for Ham.

En kulturell kristendom er når du går i kirka, hører taler, går til nattverd, men du dropper å ha fellesskap med Ham som kristendommen faktisk handler om. Du henger bare med i det ytre og har ikke invitert Jesus inn i livet ditt. Hvis du ønsker å ha det slik er du selvfølgelig fri til det, men du går virkelig glipp av det beste. Just saying!

Dette var tanker som ramlet ned i hodet mitt mens jeg satt og drakk morrakaffen min i dag. Jeg liker å skrive, så da ble det et nytt blogginnlegg 😊

Fortsatt god helg!

Bibbiklem1 kommentar:

  1. Herlig det du deler Birgit ! Og SÅ sant og ekte ! Det å tro på Jesus er en relasjon det , og ikke en religion !
    Som jeg pleier å si om deg : nydelig både på utsiden og innsiden du !

    SvarSlett