fredag 21. september 2012

Åndenes makt

Å så deilig med en rolig morgen. Må innrømme at det har gått litt på høygir både hjemme og på jobb de siste dagene, så nå nyter jeg å sette meg ned og skrive litt tidlig på morgenen.

Det går et program på tv for tiden som heter "Åndenes makt". Du har sikkert sett det, for halve norges befolkning og vel så det følger med på det programmet. Jeg er ikke blant dem som har sittet klistret foran skjermen, av helt bevisste grunner, men i går så jeg faktisk hele programmet og jeg har noen tanker rundt det som jeg har veldig lyst å skrive om.


Jeg er selv et menneske som hadde vært et godt "klarsyntemne" (ja, jeg vet at jeg lager mange egne ord her på bloggen). Jeg "ser" mye, noen ganger så mye at det føles som jeg har et eget øye som er rettet mot den åndelige verdenen. Jeg husker ikke akkurat når det var at jeg begynte å se ting, men det var i alle fall en stund etter at jeg var blitt kristen. Før det hadde jeg en frykt for den åndelige dimmensjonen, fordi jeg hadde foret meg med masse skrekkliteratur og alskens greier.

Som femtenåring ble jeg en kristen. Jeg hadde en radikal omvendelse og livet ble snudd tvert om over natta. Det var ikke bare en bestemmelse, det var som om hele himmelen hadde kommet inn i livet mitt. Det virket som om Herren selv begynte å ommøblere på innsiden av meg, og jeg ble et mye tryggere menneske. Hans kjærlighet drev frykten ut. Derfor er også grunnvollen i livet mitt Jesus og Hans ord.

Det var viktig for meg å få sagt dette nå, så du skjønner utgangspunktet mitt når du leser videre.

Med bibelen som utgangspunkt tror jeg ikke noe på at det finnes masse menneskelige ånder som svever rundt oss og lager trøbbel i hus og hytte.

Det folk opplever i hjemmene sine er helt reelt. Jeg har selv vært med og hjulpet folk med slike problemer, og jeg er ikke i tvil om at det de opplever er virkelig. Men jeg tror ikke at det er døde mennesker som lager problemer. Hold deg fast: Jeg tror at det er demoniske krefter. Bibelen snakker om at djevelen til og med kan skape seg om til en lysets engel, så hvorfor skulle han ikke kunne skape seg om til mennesker som har levd tidligere og ta deres skikkelse?

Det beste kortet djevelen har for hånden er at "ingen" tror at han finnes lenger. Noen blir veldig stresset og urolig når man begynner å snakke om sånt, men les det nye testamentet og se hvor mye han er omtalt der. Og forstå at det var han Jesus kom for å beseire, og det står også at Jesus stilte djevelen fram til spott og spe da han TRIUMFERTE OVER HAM på korset.

Så hva er det jeg "ser" da, hvis jeg ikke ser døde mennesker. Jo, det skal jeg fortelle deg. Veldig ofte ser jeg demonisk aktivitet. Skal slett ikke gå i detaljer, men noen ganger kan jeg se at det er demoniske krefter som plager mennesker, eller at det er demoniske krefter involvert i forskjellige situasjoner. Og jeg tenker ikke på meg selv som klarsynt. Jeg tenker at det er en av de nådegavene bibelen snakker om i Korinterbrevet som kalles for "gaven til å prøve ånder". En periode syntes jeg det var fryktelig slitsomt og jeg orket ikke å gå inn i situasjoner der jeg kunne komme til å "se" ting. Men en natt opplevde jeg at Mesteren selv talte tydelig til meg om disse tingene og jeg fikk lære meg å bruke gaven på en riktig måte. Etter det har det bare vært en velsignelse. Spesielt i forbindelse med at jeg er involvert i en bønnetjeneste.

Dette er det meste personlige blogginnlegget jeg noen gang har skrevet. Jeg har åpnet opp en side av meg selv som jeg sjeldent snakker om. Etter å ha sett programmet i går kjente jeg veldig sterkt at jeg VILLE gjøre det, fordi jeg synes dette gjenferdfenomenet trenger litt motvekt. Og selv hadde jeg aldri rørt ved disse tingene uten å vite at Jesus er min Herre, og at Han en gang for alle har beseiret disse kreftene som kun er ute etter å ødelegge menneskers liv.13 kommentarer:

 1. Takk for denne, Birgit! Har sett ein del av programma og er så enig med deg som eg kan verta. Bare så synd at folk let seg lura! Me vet jo kven som er SJEFEN, ikkje sant? :) Hadde bare andre også sett det! Takk!
  Jahn.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jess, vi kjenner SJEFEN :) Bra sagt!

   Slett
 2. Veldig bra skrevet, det er så sant! Er ikke lenge siden jeg begynte å tenke på det på denne måten selv, mye på grunn av deres kjære sønn som har hjulpet meg, og forklart meg ting:) Ha en god dag, sees på søndag! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk, Ida. En rettelse: Vi sees i morra :))

   Slett
 3. Er stolt av deg jeg, mamma. Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Maria. Den varmet. VELDIG!

   Slett

 4. Er helt enig med deg Birgit , dette er veldig ((INNE)) nå , folk søker alt annet enn frelseren : Jesu Kristus. Ved å få åndelige gaver , som å prøve åndene , som det står , føler vi ofte at noe er helt galt. Djevelen vet han har liten tid og han forviller mennesker . Det er masse spiritisme ute og går , mere enn noengang.Tror det lønner seg og holde seg laaangt borte fra slike ting.Tenk om folk heller ville søke Jesus og se og oppleve det Han kan gi , istedenfor engler og spøkelser..........

  SvarSlett
  Svar
  1. Så sant, så sant. Men nå er det jo ikke alle som har fått oppleve det da, og folk vet ikke alltid hva de egentlig søker etter. Det kom en dag for meg, og tydeligvis en dag for deg også, da vi fikk livene forvandlet. Inntil da visste heller ikke vi det vi vet i dag.......

   Slett
 5. Jeg satt ikke kaffen i vrangstrupen kjære deg, tror du er inne på noe !

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Silje. Du får tygge litt på det, så har vi noe å skravle om på neste fellesvakt :))

   Slett
 6. Er så glad i deg, kjære tanta mi! Det du skriver opplever jeg som 100% midt på spikeren. Og det mest frustrerende er at "hele Norge" biter på det "Åndenes makt"-greia, men de nekter å tro på budskapet om Jesus, Den Hellige Ånd, Herligheten og Evigheten i kjærlighet. Men at bestemor flyr rundt og vil ha tilbake gullgebisset sitt; DET TROR DE PÅ!!!???!

  SvarSlett
 7. Jeg fikk for et par år siden spørsmål om jeg ville møte en som kunne hjelpe meg å komme i kontakt med min "skytsengel". Jeg svarte: "Neitakk, jeg har direkte kontakt med Herren, så det trenger jeg ikke. :)" Jeg vet at jeg da sådde et frø hos personen som spurte. Et frø av usikkerhet rundt hva disse skytsenglene egentlig er. Det frøet skal gro så den illusjonen slår sprekker. :)

  ~Gine~

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så viktig at vi er TYDELIGE angående disse tingene, slik som du er, Gine. Var godt å se deg igjen, forresten....:))

   Slett