søndag 4. desember 2016

Litt småpludring i adventstiden


Advent er en fin tid. I år er det en ekstra fin tid, synes jeg, for jeg har vært så tidlig ute med alt. Alle julegaver er kjøpt og pakket inn, det meste av vaskinga er unnagjort og stort sett all julepynten er på plass. Til og med juletreet er oppe, men kun med lys på. Juletrepynten skal få ligge i fred litt til.

Jeg elsker svibler. Det er min favoritt når det kommer til juleblomster. Minner meg om lukten fra barndommens jul.
Jeg husker en jul for veldig mange år siden. Vi var ganske nygifte og hadde nettopp kjøpt hus, og det var lite penger å legge i julepynt og stæsj. På lille julaften drev jeg og vasket på kjøkkenet. Hans-Erik skulle ut noen ærender, og da han kjørte ba jeg en bønn: "Kjære Jesus, jeg ønsker meg en svibel til jul. Kan du være så snill og gi meg det?" En enkel og barnslig bønn.
Da Hans-Erik kom hjem hadde han med en liten pakke til meg. Oppi der lå det en svibel. Han fortalte at han plutselig fikk for seg at han skulle kjøpe med en blomst til meg. Inne i butikken tittet han på mange fine, fargerike oppsatser og buketter, men hele tiden ble blikket hans dratt mot en liten stusselig plante som stod oppi hylla. Han syntes ikke noe særlig om den, men endte med å ta den med seg. Du kan tro han ble sjokkert når jeg åpnet pakken og tårene bare rant. Han hadde ingen anelse om at jeg likte svibler, og han følte jo selv at han kom med noe som egentlig ikke var noe særlig å se på. Jeg fikk bønnesvaret mitt, og hvert år når jeg kjøper svibel tenker jeg på den episoden. Morsomt og koselig.
Jeg har i år sørget for at småfuglene også har fått litt julepynt. Har hatt det moro med å dekorere fuglebrettet som jeg har på vinduet, men jeg mistenker at pynten skremmer fuglene mer enn den tiltrekker seg dem...... I alle fall er det ikke mange som kommer på besøk. Men jeg synes det er litt morsomt likevel.


I morgen skal jeg ha bakedag sammen med ene barnebarnet mitt, Aimée. Det er sånt som gjør adventstida ekstra koselig. Da blir det pepperkaker og lussekatter. Etterhvert blir det vel litt lefsebaking også. Og så må jeg lage sylteflesk, -blir liksom ikke helt jul uten. Og en del gjærbakst. Folka mine er ikke veldig glad i tørre kaker, så typiske julekaker lager jeg aldri. Men kanskje det blir en ladning med fattigmann, -for min skyld :)
Nå skravler jeg i vei her... Sikkert kjempeinteressant! Et par bilder til så skal jeg takke for meg.


Stjerna i englekoret :)

Husk å ta tid til å stoppe opp litt i denne førjulstiden som kan være både intens og stressende. Pustepauser er viktig. Koble av fra mas og jag. Fokusere på det som gir liv og energi. Det skal ikke så mye til mange ganger.

En riktig god 2. søndag i advent til deg!

Bibbiklem


4 kommentarer:

 1. Svibler er så fint. og lukta hører med!
  Syns det er hyggelig når du pludrer iveg, det er nesten spm å prate sammen :) God videre advent! Litt stress hører med, men med fokus på det viktige!

  SvarSlett
  Svar
  1. Koselig at du liker pludringa mi :) I dag har jeg faktisk planer om å bake den fruktkaka di. Er spent på den :)

   Slett
 2. savner å kunne ha svibler i hus, her reagerer vi på dem alle tre...
  Såååå mye koselig å lese og se på i denne posten, kjenner stemninga stiger et lite hakk på innsida :)
  Velsigna søndagskveld og ny uke til deg og dine kjære, klem fra Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cecilie. Hyggelig å høre at jeg får gitt deg litt julestemning :) God advent til deg og dine.

   Slett