søndag 11. januar 2015

Søndagsro i heimen

Søndag, og ute daler snøen sakte ned. Nina har herjet fra seg uten at jeg har merket noe til det. Eneste sporet etter henne her hos oss er en søppeldunk som ligger flatt på bakken. Har registrert at lyslykta mi fortsatt står på bordet ute og dørkransen fra jul ligger på benken ved uthuset, der jeg la den for noen dager siden. Dama hadde tydeligvis rast fra seg før hun traff nabolaget vårt.

En av gledene for en utflytta nordlenning som bor i Østfold er jo rett og slett at det ikke er så mye vind her. Visst kan det ta litt hardt i en gang i blant, men sammenlignet med vinterstormene på Hestmannøy er det stort sett bare blåbær. Det er ingen tak som blir løftet av husene her. Og ikke blåser det så mye til daglig heller. Er det noe jeg ikke liker så er det vind, så da bor jeg vel på rett sted, da :-)

Sånn liker jeg det!

Uka som ligger bak har vært mer enn hektisk, men veldig god. Mye jobbing, samling med ledergruppa for "Bønn for Sarpsborg" og bibelskolehelg.

Gjengen i "Bønn for Sarpsborg" er en herlig og sammensatt gjeng. For deg som ikke vet hva jeg snakker om så har vi hver måned et bønnemøte i en av byens menigheter der vi ber spesielt for byens ve og vel, for menneskene som bor her og ting som dukker opp som gjelder Sarpsborg. Dette har vi holdt på med i ganske mange år. Ledergruppa for disse møtene, som består av fire ektepar, samles med jevne mellomrom for å ha fellesskap, dele tanker og ideer og legge planer. Etter å ha møttes jevnlig gjennom så mange år som vi har gjort har vi blitt en skikkelig sammensmeltet gjeng. Jeg tror aldri jeg noen gang har opplevd en slik enhet med mennesker jeg har stått sammen med. Vi er ulike som bare det, men har lært oss å utnytte ulikhetene i stedet for at det skal bli et problem. Jeg hadde unt alle mennesker å oppleve et slikt fellesskap som det vi har. Vi verner hverandre mot baktalelse og negativt snakk, noe som gjerne dukker opp når man stikker nesa si fram. Vi oppmuntrer hverandre, kommer med råd, hjelper hverandre å se klart i situasjoner som kan virke litt uklare. Jeg elsker denne gjengen, rett og slett!
Merker at hjertet renner over her, for det var ikke direkte planen min å skrive dette. Men da fikk du et lite innblikk i den delen av livet mitt også, da :-)

Jeg har vel nevnt før at jeg går på bibelskole? Rhema Bible Training Center startet opp i Sarpsborg på høsten i 2013. Kurset går over to år og vi har undervisning en helg i måneden. En intens helg med undervisning fredag 17-21 og lørdag 09-18.
Jeg gikk et år på bibelskole i min ungdom, i Sarons dal, og det la et grunnlag i livet mitt som jeg har hatt nytte av i alle år. Nå synes jeg det er fantastisk spennende å fordype seg mer i bibelen, få innspill og se ting fra andre vinkler. Det blir mange aha-opplevelser i løpet av en helg, skal jeg si deg. Selv om det er intenst er det utrolig morsomt og spennende, med forskjellige lærere fra mange land og masse humor.

Og nå skal jeg bare slappe av og nyte søndagen. Er fantastisk deilig å krabbe oppi sofaen med et varmt pledd og slække med mac´en eller en fotobok av ett eller annet slag.

God søndag!

9 kommentarer:

 1. Kos deg masse i sofaen i dag, det gjør jeg og,,, med min mac:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, da er vi på bølgelengde da, Solvei :)

   Slett
 2. Skulle gjerne gått på bibelskole. Høres så spennende ut.
  Vi var med i nesten et år på en lørdagsbibelskole
  i en menighet i nærheten Flott. Men Kjenner jeg gjerne
  skulel lært enda mer.
  Kos deg i sofaen Og ha ei velsignet god ny uke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bibelskolen er verdt hver time jeg setter av til det og hver krone jeg betaler for det. Og så er det flott for meg og mannen min å gjøre noe sånt sammen. Kanskje du kan få anledning igjen, du også...

   Slett
 3. Ønsker deg en fin ny uke :) du tar utrolig flotte bilder :)
  Klem
  Ellen S

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det. Du er ny her, tror jeg....? Hyggelig med nye bekjentskaper og takk for at du tok deg tid til å legge igjen en hilsen.

   Slett
 4. Kjære deg, nå er det vel omtrent et år siden jeg var innom deg (og alle andre bloggere) sist ;) Det har vært godt med en laaang pause. Ville innom deg i dag for å ønske deg et godt nytt år, si at du var tenkt på og selvsagt for å sitte her og kose meg og lese litt ;) og tenk det at damen går på bibelskole, det var kult :) håper dette året blir et supert et for deg, og jeg håper Gud velsigner deg med mange skatter langs veien. mange klemmer til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Klemmer mottatt med takk :) Hyggelig å se deg her igjen og håper du og dine har det bra. Blir det blogging igjen også da, kanskje.....? Jeg får sjekke :)

   Slett
  2. Fint ;) Jupp, skal prøve blogge litt igjen. Inspirasjonen svinger men for øyeblikket bobler det nesten over av ting som må ut ;) hehe.. både av de store dype tingene og de mindre og lette - og slik er jo livet ;) god helg til deg :) klem

   Slett