tirsdag 21. mai 2013

Ord som dreper og ord som leger


Om vi mennesker bare hadde skjønt hvor viktige de er, -ordene. Vi kan ødelegge mennesker med dem, og vi kan bringe legedom med dem. De kan være et farlig våpen i vår munn, eller de kan flyte som helbredende olje for sårede sjeler.
Merker du selv hvor godt det er når noen sier et vennlig ord til deg? Hvor godt det er med en oppmuntring eller en liten kombliment?

Vi bærer de med oss, de ordene som har blitt sagt til oss fra vi var små. De er med og staker ut kursen for hvordan livet vårt skal bli. De gir oss komplekser og dårlig selvbilde, eller trygghet og pågangsmot.

Ordene blir ikke borte etter at de er uttalt. De fortsetter å leve sitt eget liv og skape frukter etter hvilket innhold de hadde. De legges som frø i menneskers hjerter og sinn, og som kjent vil gode frø bringe god frukt og dårlige frø bringe dårlig frukt.

Derfor er det så viktig å være bevisst på hva vi slipper ut av munnen. Når vi velger å bruke leppene våre til å tale vennlig og godt, vil andre mennesker hente styrke og oppmuntring fra oss. Men snakker vi i vei uten filter, og lar ord være ord og mening være mening, kan vi skade så mange på vår vandring gjennom livet. Det er ikke verdt det.

Jeg har selv opplevd hvordan mine ord har fått konsekvenser. Hvordan jeg har såret andre og skapt problemer i deres liv med mine ord. Nei, det er ikke verdt det! Jeg har vært nødt til å gå tilbake og be om tilgivelse, og da har det vært uendelig godt når deres ord «du er tilgitt» har bragt fred til mitt hjerte. De som jeg såret fikk bringe legedom til meg med de tre enkle ordene «du er tilgitt».

Tenk over dette i dag, er du snill. Det er så viktig, og det ligger meg så på hjertet å få sagt det.

Ha en flott dag der du er. Jeg har en fantastisk flott morgen her jeg er og har tenkt å bruke dagen maksimalt. Alt tyder på at den blir fantastisk!

Stor Bibbiklem2 kommentarer:

  1. Det er tydeligvis ikke bare på ditt hjerte, men også på Guds hjerte, for vi er flere som har skrevet om dette de siste ukene. Godt med en påminnelse her hos deg også.
    Guds fred og velsignelse over deg og alle du har kjær,
    Cecilie

    SvarSlett
  2. veldig bra skrevet!

    SvarSlett