søndag 3. mai 2015

Hageprat

Dere som kjenner meg sperrer vel opp øynene nå? Skal JEG skrive om hage.....ojojoj!
Mulig dere ikke har registrert det, men jeg pleier gjerne å poste et hageinnlegg ved disse tider. Du vet, det spirer og gror og grønnes i li og hei. Også i min hage. Og med alt som spirer og gror vokser også ladyens frustrasjon. Det er i disse tider jeg drømmer om å ha like mange timer i døgnet som Svanhild (litt intern, sorry), like grønne fingre som Finn Schjøll, like mye penger som Kjell Inge Røkke og utdannelse som gartner. Puh! Aller helst ville jeg vel hatt en trofast tjener som kunne gå her og stelle og stulle hele sommeren så jeg slapp å tenke på det i det hele tatt.

Tenk og hatt det sånn, du........
Men i dag har jeg faktisk tatt noen små grep. Gjort det som er moro. Jeg gikk til haugen med blomster fra i fjor for å sjekke ståa. Jeg har nemlig oppdaget at hvis jeg slenger dem fra meg ved uthuset om høsten er det stor mulighet for at noen av dem skyter nye skudd når våren kommer. Det viste seg at den store lavendelplanten jeg kjøpte i fjor var i full vigør, så jeg godsnakket litt med den og plantet den i skogkanten hvor den kan stå og skinne hele sommeren uten at jeg må gjøre så mye med den. Fant en til som skyter skudd. Aner ikke hva slags plante det er, men den er nå klippet ned og satt i potte. Spennende.

Jeg elsker urter. Noen av dem lukter så fantastisk godt, som timian, f.eks. Kjøpte meg noen urter og salatplanter i dag. Sånt er koselig. Har plantet dem om og satt dem i grillbua.Og så har jeg noen fine blomster rundt omkring i hagen også.


Jeg har tulipaner også. Og Pioner. Og litt annet. Er bare så synd at det ser sånn ut der de står :Og det eneste blomsterbedet mitt:


Utepeisen skal vekk og her kommer det opp mye fint....kanskje. HJELP!
Skvallerkålen tar fullstendig overhånd her hos meg. Den virker umulig å bekjempe og jeg har vel til en viss grad gitt opp. Og så er ikke interessen stor nok.

Konklusjonen blir at jeg liker alt jeg kan ha i kontrollerte former, -i krukker og kar. Blomsterbed er et mareritt og kommer aldri til å bli tatt hånd om her hos meg. Spørs om jeg ikke bare meier ned alt sammen med kantklipperen og kjøper meg noen potter å ha her og der.... Høres ut som en god løsning!

2 kommentarer:

 1. Ja det er enklere å ha blomster i krukker og kar.
  Har nok noen bedd som ikke er så værst. Men har
  også et med vel så mye skvalderkål som det du har.
  Den er forresten fin å bruke i salat. Hadde glemt å
  kjøpe det en gang vi skulel grille, så da ble det
  skvalderkålsalat hehe
  Koselig med litt friske urter til maten
  Skal lese det innlegget ditt under her en dag jeg er litt mer våken.
  Kjenenr senga kaller her jeg sitter.
  Ha ei velsignet god maiuke :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, har hørt at skvallerkålen er fin som salat..... Vet ikke hvorfor jeg vegrer meg for å prøve. Har i alle fall nok av den, kan få maaaaange salater, for å si det sånn :-)

   Slett