lørdag 2. mai 2015

Tar vi Ham på alvor....eller ikke?

Ok, nå har ladyen noen tanker å lufte igjen. Tankene kan ha potensiale i seg til å være litt provoserende for noen, men det får være helt ok. Jeg har oppdaget at det er ytringsfrihet i Norge, -så til de grader, så da regner jeg med at jeg også kan ytre meg.

Jeg driver og hører på en bibel app for tiden. En fantastisk app som dramatiserer opplesningen av bibelen. I to dager har jeg hørt på Johannesevangeliet og jeg blir virkelig fasinert av alt det Jesus gjorde. Alle undrene og miraklene, helbredelser, det han underviser. Han kom virkelig med noe som provoserte fariserne og de skriftlære noe så borti natta. De kunne ikke kontrollere ham, og han hadde en kraft de ikke kunne bortforklare, samme hvor mye de prøvde. De påstod at han var fra djevelen og at undrene ble gjort i kraft av nettopp djevelen.

Underlig hvor lett det er for religiøse mennesker å tro på at djevelen har kraft både til å helbrede og gjøre mirakler, men at Gud ikke har det. Underlig hvordan djevelen får æren for det Gud gjør, mens Gud får skylda for det djevelen gjør.


Ok, jeg kom til kapittel 14. Der står det i vers 12 og det er Jesus som sier det : "Sannelig, sannelig sier jeg dere: Den som tror på meg, han skal også gjøre de gjerningene jeg gjør. Han skal gjøre større gjerninger enn disse, for jeg går til min Far".

Jeg har i høyeste grad registrert og fått med meg at når Gud er i bevegelse et eller annet sted så skjer det tegn og under. Folk blir frelst og helbredet og det kommer en glede inn i livet til menneskene som erfarer det.  Jeg har også registrert at hver gang dette skjer kan man høre et ekko fra Jesu tid: "Dette er ikke fra Gud, det er fra djevelen. Dette er falske tjenere, falske profeter, falske forkynnere. De forkynner dere et farlig evangelium. Folk blir ført vill". Det skrives i kristne tidsskrifter og diskuteres i religiøse kaffeslabberaser, man setter et stempel på forkynneren og roper "Varsku her"!

Jeg lurer på om vi ikke skal være mye mer bekymret for de menighetene og forkynnerne som ikke vil ha noe med Guds kraft å gjøre. De som forkynner et overfladisk budskap uten salt og kraft, som ikke stiller folk på valg og som surfer på den humanistiske bølgen som har blitt så populær de senere år. Utenfor menigheten har new age og andre retninger framgang, fordi de tilbyr menneskene den kraften og hjelpen vi som Guds folk skulle tilbydd. Men mange menigheter drar dyna over hodet og sier: Det er fali, det!

Nei! Guds kraft er ikke farlig! Den viser vår himmelske Fars hjerte, hvordan det banker for menneskene. Det viser Hans hånd som strekker seg ut for å berøre de som trenger Hans berøring.
Men Han vil aldri tillate at vi skal kontrollere Hans kraft. Han gjør ikke ting på VÅR måte, men på SIN måte. Hvor idiotisk er det ikke å prøve å fortelle Gud hvordan Han skal gjøre sine ting....??? Som om vi vet så mye bedre....?

Og en liten ting til slutt:
Gud bruker akkurat hvem Han vil i sin tjeneste. Det kan til og med være en vi ikke liker. En vi har meninger om. Det kan være en predikant med rastafletter som ikke passer inn i våre religiøse og velfriserte menigheter. Eller en nyfrelst som har en fersk opplevelse av Guds enorme og ubegrensede kjærlighet. Eller en kvinne, selv om mange mener at det overhodet ikke er passende. Gud bruker da ikke kvinner, gjør han vel???

HALLO! Gud bruker ikke bare hvitsnipper. Og takk og lov for det! Men han bruker dem også. Han bruker alle som vil stille seg til tjeneste for Ham og Han utruster oss etter hva Han har tenkt å bruke oss til. Så vi trenger ikke sammenligne oss, men passe på at hver av oss finner sin egen plass i den store sammenhengen.

Vi er alle Guds favoritter.

2 kommentarer:

  1. Amen!
    Velsigna god mai til deg og dine kjære :)

    SvarSlett