søndag 22. februar 2015

I de rettroendes forsamling.....

 Jeg lurer på hva du tenkte da du leste denne overskriften. Og hvilke assosiasjoner du får til ordet "rettroende"...

Ordet i seg selv er jo ikke så galt. Rett troende. Man tror rett. Men.....rett i forhold til hva?
Det er klart at vi mennesker lever ut i fra en eller annen overbevisning. Sånn sett er vel de fleste av oss rettroende. Vi lever det vi mener er riktig.

Rettroende kristne påberoper seg å følge bibelen. Bibelen er absolutt en bra bok å følge. Det er Guds ord, og hvis vi levde etter den ville verden sett adskillig bedre ut. Men Paulus var også en "rettroende" før han møtte Jesus på veien til Damaskus. Han forfulgte og drepte de kristne og mente han gjorde en god gjerning for Gud. Han fulgte jo loven og var skikkelig nidkjær i oppdraget med å forfølge de kristne, noe han senere angret bittert på.

Hvorfor skriver jeg dette, lurer du kanskje på....?

Vel, jeg har de senere årene lagt merke til at det stadig dukker opp debatter i sosiale medier om religiøse spørsmål. Mange ganger synes jeg det er interessante temaer som det er spennende å få belyst fra flere vinkler ved å høre hva andre mener og tenker. Men så dukker de rettroende opp. De som har monopol på sannheten, de som vet alt og kan alt og som overhodet ikke er interessert i å høre hva andre kanskje tenker og mener. De gir ikke fem øre for å gå til frontalangrep på andre kristne. De har jo sannheten, den er deres, betrodd dem av Gud Himself. Derfor kan de bruke pekefingrene, hogge med sverd, fordømme og kaste skitt. De kan anklage andre i full offentlighet med påstander de ikke har dekning for. Alt i navnet til en gud de mener har gitt dem innsikt i den hele og fulle sannheten.

De har glemt en svært viktig ting:

Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte og av hele din sjel og av all din kraft og av all din forstand, og din neste som deg selv.

I de rettroendes forsamling er det ikke godt å være, men der de elsker Herren av hele sitt hjerte og sin neste som seg selv, DER er det godt å være.

Ha en velsignet søndag!

3 kommentarer:

 1. Jo, jeg fikk assosiasjoner av overskriften... og jeg har lagt merke til en indikator: De rettroende elsker nok Herren - og i tillegg elsker de andre rettroende (som tror likt med dem...)!

  Ha en fortsatt velsignet god søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant det, Ingar. Og så er det greit å se at de finnes i flere sammenhenger, - også innen politikken. "Hvis ikke du mener som meg, kaster jeg skitt på deg....."

   Slett
 2. Her har du noen gode poeng ;-)

  SvarSlett