søndag 1. mars 2015

Tilbakeblikk

For noen dager siden tok jeg et stort skritt og leverte oppsigelsen min på jobben.
Herlighet, det var rart! Har gått og traska ut og inn av denne butikken i elleve og et halvt år og hadde vel egentlig regnet med at jeg skulle forbli der til jeg ble pensjonist.... Men så tok det en annen vending, og det er jeg veldig glad for.

De siste dagene har jeg gått og tenkt litt på hvilke roller jeg har hatt alle disse årene og hvordan det har formet meg å være på den arbeidsplassen. Har humret litt i skjegget jeg ikke har mens jeg har tenkt tilbake på morsomme og mindre morsomme opplevelser.

Foto fra house of design

Først og fremst har jeg jo vært selger og det synes jeg er utrolig morsomt. Å lese seg fram til folks behov, hjelpe dem å finne riktige produkter og se dem gå fornøyd ut av butikken, det er en god opplevelse. Men jeg innser at jeg har vært så mye mer. Når man jobber så lenge på samme sted blir man et velkjent ansikt for mange, og for en del mennesker blir det en trygghet. Derfor opplever ofte butikkansatte at folk kommer med både gleder og sorger.

Jeg ser at jeg har vært selger og kollega, konsulent, sjelesørger, ekteskapsrådgiver, klagemur, barnepasser (!) og forbeder. Jeg har møtt ufattelig mange hyggelige, koselige og morsomme mennesker, og innimellom noen skikkelig utrivelige, men de er det få av. Noen kunder har kommet med blomster og wienerbrød til meg, mens noen ganske få har gitt meg en skikkelig skyllebøtte..
Gjennom å observere har jeg fulgt mennesker gjennom mange prosesser. Det er jo ikke bare kundene som kjenner meg, men jeg kjenner jo også dem. Jeg har sett mennesker forfalle for så å reise seg igjen, og det har gjort meg inderlig glad. Men så har jeg også sett det motsatte.

Én ting har jeg tilgode etter alle disse årene, og det er å fakke en butikktyv. Den erfaringen skulle jeg gjerne hatt med meg.

Hva har jeg lært av alt dette? Vel, etter utallige "tellerunder" på bakrommet har jeg lært at tålmodighet og overbærenhet er to viktige egenskaper som må jobbes og jobbes og jobbes med.... Jeg har også lært at når man møter mennesker med vennlighet får man ofte vennlighet tilbake. Ofte ser jeg hvordan en liten oppmuntring skaper glede i hjertet, både hos den som mottar oppmuntringen, men også hos den som gir den. Vil gjerne tro at jeg også har blitt en menneskekjenner og at jeg har opparbeidet meg en evne til å "lese" mennesker. Alle har vi ett eller annet "punkt" vi kan treffes på og som gjør at vi åpner opp og viser hvem vi egentlig er. Nesten ubevisst søker jeg etter dette punktet når jeg møter nye mennesker, - jeg vil så gjerne møte personen bak maska.

Alt dette er erfaringer og lærdommer som jeg tar med meg inn i den nye jobben og som jeg garantert kommer til å ha nytte av videre. Jeg er glad og takknemlig for alt livet har lært meg, på godt og vondt, og jeg er glad for at jeg har jobbet i en lampebutikk :-)

Det er søndag, -nyt den! Og glem ikke å telle velsignelsene dine.
Ha en fin dag!

4 kommentarer:

 1. Da må jeg en tur innom butikken din før du slutter,,, men hva skal du begynne med ? Er det en hemmelighet eller? Ble jo veldig nyskjerrig av denne...

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida Solvei, ingen hemmelighet. Har jobbet i Jølstad begravelsesbyrå som ekstrahjelp det siste året, og nå begynner jeg fast der :)

   Slett
 2. Flotte refleksjoner over en arbeidsplass og møte med alle slags mennesker! Og det er i møte med andre mennesker man virkelig blir utfordret, kan gi av seg selv og blir klar over sine styrker og svakheter! ;-)

  Lykke til med valget ditt og nye utfordringer i begravelsesbyrået! Gud velsigne deg og dine!

  SvarSlett
 3. Ja en butikkjobb gir en mye menneskekunnskap, og mye nyttig erfaring.
  Lykke til med fast jobb i begravelsesbyrådet.
  Ha ei velsignet god uke :)

  SvarSlett