lørdag 4. september 2021

Den eldgamle boka

 


Denne boka, med sitt eldgamle innhold, er min mest dyrebare skatt. 

Jeg er overbevist om at denne påstanden skaper mange forskjellige reaksjoner hos dere som leser dette. Noen vil være hjertens enige med meg, andre tenker at "ho der er hjernevasket" og for andre igjen vil det kanskje vekke vonde minner, kanskje en følelse av krav eller tanker om bud og regler.

Da jeg var helt ung var jeg redd for denne boka, -redd på en rar måte. Jeg følte at den hadde noe med seg, noe mer enn en vanlig bok. Det var noe hellig med den og jeg var redd for å åpne den eller ha den i nærheten av meg. 

Da jeg begynte i 9. klasse var jeg i en fase i livet der jeg var i opposisjon til litt av hvert. Jeg hadde ei klassevenninne som var kristen og en kristendomslærer som var ateist, og en dag bestemte jeg meg for å begynne å lese Bibelen for å slå fast at den var full av selvmotsigelser og på den måten ha noe å diskutere i kristendomstimene. Det gikk ikke helt som jeg hadde tenkt! Da jeg begynte å lese i Bibelen skapte det heller en lengsel i meg etter det som var hellig og rent. Jeg begynte å lengte etter å få Jesus inn i livet mitt, og midt i det skoleåret overgav jeg meg til Gud. Har jeg angret? Aldri en dag! Og fra da begynte jeg å elske Bibelen.

Du skjønner, denne boka er ikke en roman som man leser og blir ferdig med, eller bare en samling skrifter fra eldgamle tider. Det er Guds brev til meg. Han snakker til meg, oppmuntrer, oppdrar, inspirerer, veileder, skaper tro, gir innsikt og mye mye mer gjennom ordene i denne boken. Jeg finner løfter for dette livet og det neste. Derfor er også Bibelen min full av røde og blå streker, kommentarer, anmerkninger, utropstegn, gule lapper, dekortape og faktisk også tegninger og illustrasjoner. 


Hvorfor i all verden er Bibelen verdens mest solgte bok? Har du tenkt på det? Det er anslått at den er solgt i over 5 milliarder eksemplarer. I Norge er det Bibelen som er bestselgeren blant bøker hvert eneste år, og i følge nettsteder jeg har sjekket selges det rundt 90 000 bibler i Norge hvert år!!!

Jeg innrømmer at det er ting i Bibelen som kan være vanskelig å forstå, men for meg er ikke det noe problem. Det er som hvis jeg får servert et måltid mat og det ligger soyabønner på tallerkenen. Jeg legger soyabønnene til side og spiser resten :) 

Hvis du har lyst å lese Bibelen, men er ukjent med den, anbefaler jeg deg å starte med Johannes evangelium. Der får du et flott innblikk i Jesu liv og hva som var hensikten med Hans liv her på jorden. Det er kjernen i vår kristne tro og et godt utgangspunkt for videre lesning. Og har du spørsmål eller kommentarer som du ikke vil skal være offentlige må du gjerne sende meg en epost i stedet for å kommentere i kommentarfeltet.

Bibbiklem


4 kommentarer:

 1. Litt forsinket kommentar her... ;-)
  Du forteller så flott hvordan du leser Bibelen og hvordan du opplever Guds ord. Det er som et måltid mat. Jeg kan ikke skryte av mine kokke-kunstner, og er absolutt ingen matekspert, men jeg kan orientere meg og setter stor pris på god mat :-). På samme måte er jeg heller ingen bibelekspert, men jeg kan orientere meg og finner mat for sjelen i Guds ord - fantastisk! :-)
  Vi kan ha forskjellige teologiske ståsteder, skriftsyn og bibeltolkninger. Men Guds ord som mat for sjelen står over dette, for det handler ikke om studier, men om samfunn - samfunn med vår himmelske Far!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så sant, Ingar. Det handler om å ha samfunn med Gud. Tenk om folk kunne skjønne det!

   Slett
 2. Flott å lese det du skriver.
  Om en bok som er noe mer, - og som vi kan ha ulike tanker om - er bra å bli minnet om.
  Enig i at Johannes evangeliet er fint. Og kap.14-15 som du har streket masse, er så gode å viktige - om å "henge med Jesus" og han "henger med oss".
  Håper det er bra med deg. God velsignet søndag og ny uke med de rundt deg.
  "MinsteBrorKlem"

  SvarSlett
 3. Takk for det "Minstebror" :) "Å henge med Jesus" er et bra uttrykk. Det handler om fellesskap og nærhet. Hyggelig at du tittet innom igjen. Jeg er jo ingen aktiv blogger for tiden, men det er mer tida enn lysta det står på :)

  SvarSlett