søndag 2. mars 2014

Å tenke rett

Så sitter jeg her igjen, da, på søndagsmorran, og nyter at jeg kan drikke teen min så lenge jeg vil, slippe å bruke et unevnelig antall minutter på badet og bare tusle rundt i fleecedress og se trøtt ut. Jeg har tent lys i kjøkkenvinduet og småfuglene er akkurat i ferd med å komme for å spise frokosten sin. Selv har jeg knasket i meg et knekkebrød, bare for at magen skal holde seg rolig til jeg tar en større frokost litt senere.

Da jeg våknet tenkte jeg: dette blir en fin dag! Ja, det skulle bare mangle. Her sitter jeg i ett av verdens rikeste land, har fred og ro rundt meg, all den maten jeg trenger og vel så det, klesskapet fullt av klær, varmt og godt hus, en ektefelle jeg er inderlig glad i og mye mye mer....

Vi har det så godt, dere, men likevel er vi øverst oppe på klagetoppen her til lands. Vi skulle skamme oss.....

Men jeg vet hva som gjør at vi mange ganger ikke har gode dager, selv om forholdene ligger godt tilrette for det for de fleste av oss. Vi lar negative tanker få plass i sinnet vårt. Vi fokuserer på ting som drar oss ned og så underlegger vi oss den negative følelsen som de negative tankene fører med seg. Og så blir det virkelig for oss at vi "egentlig ikke har det så veldig bra".

Bibelen, den eldgamle boka som mange ser på som utdatert, sier mye om nettopp det. Om å styre tankene sine, ha riktig fokus, feste blikket på de riktige tingene. Noen ganger må vi kanskje jobbe litt med det. Hvis vi er vant til å ha et negativt tankemønster kan det ta litt tid og få snudd om på det. Men hvis folk med depresjoner og tungsinn bare visste hvor mye tankene deres har å si, ville de fått en helt annen hverdag. Jeg vet det. Jeg har vært der og jeg har lært meg å snu det negative fokuset. Derfor skriver jeg så ofte om det, -både for å stadig påminne meg selv, men også for å kanskje inspirere noen andre til å begynne å ta kontroll over de negative tankene sine. Det er fullt mulig, og du vil få en helt annen hverdag.

Jeg har satt kursen for denne dagen. Det gjorde jeg da jeg stod opp. Og så tar jeg valg gjennom hele dagen på hvordan jeg vil reagere på situasjoner jeg møter, ord som blir sagt, tanker som plutselig dukker opp. Jeg lar meg ikke bare flyte avgårde, men tar kontroll over tanker og følelser. Da har jeg det best.

Jeg er helt sikker på at det vil fungere for deg også. Bare prøv :-)

Ha en velsignet søndag!

1 kommentar:

  1. En rett livsinnstilling som utløser glede og energi i hverdagen. Og du har helt rett: Den gamle kloke boken er full av ord som peker på dette!

    Ha en fortsatt velsigna god uke!

    SvarSlett