onsdag 27. februar 2013

Det jeg ikke visste at jeg trengte.....

Jeg skrev en litt fjollete statusoppdatering på facebook her om dagen: "Vil du spare penger, la være å gå i butikker".  Det var ment som en humorgreie, men hadde absolutt en alvorlig undertone. Og kanskje det også var et aldri så lite spark til meg selv.

Jeg kan oppleve det som en skikkelig avkobling å gå i butikker. Bare gå og titte og suge inn inntrykk. Home and Cottage er en absolutt favoritt. Der kan jeg bli helt lost i lange tider. Jeg skal egentlig ikke ha noe, bare gå og titte. Men det rare er at jeg gjerne ender opp med å kjøpe med meg en eller annen liten ting som jeg slett ikke visste at jeg trengte. Og hadde jeg ikke gått inn i butikken hadde jeg aldri fått vite at det var noe der som jeg egentlig ikke trengte.....hmm...men som jeg nå altså likevel hadde kjøpt.

Dette er et impulskjøp jeg aldri har andret på.....

Du skjønner hvor jeg vil hen, ikke sant?

Det samme gjelder klær. "Skal bare ta en tur og titte på salget. Skal egentlig ikke ha noe, bare ta en titt". Så ender man opp med å kjøpe noen plagg bare fordi de er billige. For det er jo så billig, ikke sant? Det hadde blitt enda billigere hvis jeg lot være å gå og se på salget når det egentlig ikke var noe jeg trengte. For plutselig trengte jeg visst noe likevel, fordi det var billig...

Men nå har faktisk ladyen gått lei av dette. Husker ikke sist jeg ruslet rundt i butikker bare for å titte. Og du verden så lite penger jeg har brukt. Kommer til å bli en rik og velstående lady hvis jeg fortsetter sånn.....og det hadde jo ikke vært så dumt.


2 kommentarer:

 1. Måtte smile litt nå. Var innom en butikk i dag. Brukte de få kreftene jeg hadde på å samle sammen noen kjekke ting jeg ikke skulle ha (guttene ble fornøyde) og så gikk jeg til kassa og sa: Nå har jeg brukt krefter på det jeg ikke skal ha, har du 3 brette-madrasser fordi det er det jeg skulle ha? Hun smilte godt på andre sida!

  Jeg er kanskje litt rar, men jeg liker ikke shopping, det er en nødvendighet man utfører når barna må ha klær eller slikt. Ellers er det kanskje bare ett par ganger i året jeg synes det er greit (ikke gøy altså) å gå og kikke...

  Du må forresten ha lykke til med kjolejakten!
  Du finner noe stilig til slutt!

  Ønsker deg ei fortsatt god uke!
  ~ Cecilie ~
  (poster fra annen blogg-profil nå, men har også "med Gud i hverdagen" som du var innom - takk for besøk og kommentar!)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Cecilie, for hyggelig kommentar. Stikker innom hos deg igjen, jeg, for jeg likte meg der :)

   Slett