tirsdag 28. juni 2016

Helgeland, mitt Helgeland


Å være på ferie i Nord-Norge bringer med seg et stort spekter av følelser, -sikkert fordi jeg ikke er der så ofte. Når vi kjørte av ferga på Hestmannøy ble det så virkelig for meg at det som møter oss er et tomt hus. Ingen klemmer, gode velkomstord og varm mat, slik det pleide å være. Akkurat det øyeblikket, å gå inn i huset, har vært vanskelig for meg etter at mamma døde. Det er over syv år siden nå, men siden det er så lenge mellom hver gang jeg er der blir det en barriere hver gang. Og etter at pappa flyttet på gamlehjem ble det enda mer stusselig å komme hjem. Men når vi først har kommet inn og fått rigget oss til, er det helt greit igjen.

Å komme dit er en salig blanding av gjensynsglede og savn, artige minner, frisk luft og fuglesang. Jeg elsker det. Kjenner det gjør godt langt inn i sjela. Å få bruke tid med pappa, broren min og andre i familien er noe jeg setter veldig høyt. Det skjer så altfor sjeldent, dessverre. Var også fint å få være der sammen med dattera vår og hennes familie denne gangen. Få se barnebarna plukke skjell i Solvika og fiske torsk og sei, som bare MÅTTE i stekepanna fordi de selv hadde fisket det.


Kaffe-Lars kommer alltid fram når jeg er på øya. Jeg "må" koke kaffen på kjele. Det hører med til ferieopplevelsen og henger selvfølgelig sammen med at sånn har de alltid gjort det der i huset. Og det smaker jo så godt!

Vi har kost oss med fjelltur og kveitefisking. Vel, "kost oss" er kanskje ikke det rette ordet angående fjellturen. Jeg tror vi innså at visse muskler har vært litt lite i bruk og at de fikk seg et aldri så lite sjokk da de plutselig ble tvunget til å ta oss oppover fjellsida. Sjokket ble derfor stort da det dukket opp en kar som kom JOGGENDE opp fjellet, og han knuste i alle fall alle mine illusjoner om at jeg er sånn noen lunde i form...... Her er det mye land å innta!
Jeg har brukt kameraet flittig og jeg har virkelig fått opp øynene for hvor fantastisk Helgeland er for fotoentusiaster som meg. Kunne gjerne vært der i tre uker bare for å ta bilder. Det er et fantastisk lys som kommer med midtnattsola. Fra sånn ti-halv elleve på kvelden til rundt kl 01 er lyset helt unikt. Der kan man ikke sove bort sumarnatta, nei!


Jeg har masse bilder jeg ville laste opp, men et eller annet streiker. Klarer ikke å få dem fram, så jeg gir opp. Får ta dem med en annen gang.

Hvis du aldri har vært på Helgeland bør du virkelig ta turen dit. Glem sydentemperaturer og tenk naturopplevelser. De finner du overalt, hele tiden, hvis du har øyne å se med og ører å høre med.
Og så er jo helgelendingene noe helt for seg selv da. Et eksotisk folkeferd......hehehe.

Bibbiklem

1 kommentar:

  1. IDYLL, sikkert mange flotte naturopplevelser ja....
    -Lisbeth-

    SvarSlett