lørdag 7. november 2015

"Tilgi meg"

Å våkne opp til en rolig lørdag er helt nydelig. Jeg liker å komme meg opp selv om jeg har fri. Har allerede fått ryddet litt, satt på en vaskemaskin og fyrt i peisen. Jeg har planer for dagen som har ingredienser i seg som skurebøtte og grønnsåpe, men akkurat nå har jeg en rolig time. Jeg har inntatt yndlingsplassen min ved kjøkkenbenken, et duftlys står og blafrer i vinduskarmen og kaffemaskinen  serverte meg nettopp en nydelig kopp kaffe av nykvernede bønner. Gemalen og jeg har hatt en liten andaktstund, -input fra Guds ord, som gir styrke på innsiden. Og utsikten min akkurat nå er en spettmeis som inntar frokosten sin på matbrettet utenfor vinduet.

Kan det bli bedre?


Jeg satt i går kveld og ramset opp for Hans-Erik hvor takknemlig jeg er. Om jeg hadde vunnet førstepremien i lotto kunne jeg ikke vært mer takknemlig. Det handler om å se det man har og verdsette det. De vanlige tingene. Som vedovnen vi kjøpte i fjor høst, som varmer så innmari godt og lager god stemning i huset. Omgjøringa i peisestua som ble så vellykket. Senga vår, -den er bare helt nydelig. At vi har det så godt i familien. Godt ekteskap. Flotte barn, svigerbarn og barnebarn. Det er slett ikke alle som har fred i familien, slik vi har.

Det er så viktig å stoppe opp å takke. Hvis du noen gang har opplevd at livet har blitt satt på "vent", så vet du også hvilke verdier som betyr noe. "Relasjon" blir hovedingrediensen i det som er viktig og verdifullt.

Opp gjennom årene har jeg sett mange familier som oppfører seg som om de er i en borgerkrig. Familiemedlemmer står opp imot hverandre. Uvillige til å tilgi og ettergi. Står på sin rett.
Hva godt kommer ut av det?
Det beste vi mennesker kan gjøre mot hverandre er å strekke ut hånden og innby til fellesskap. Vi trenger ikke å holde feil og mangler opp imot hverandre, det fører ikke noe godt med seg. "Kan du tilgi meg" er de mest kraftfulle ordene som finnes. De er nøkkelen til livslange ekteskap og ubrytelige vennskap.Har du noen du trenger å be om tilgivelse i dag?  Opplever du knute på tråden i noen relasjoner? Bli den første til å strekke ut hånden. Du kommer til å få det så godt etterpå. Og da vil du også se hvor utrolig mye du har å være takknemlig for.

Jeg ønsker deg en strålende helg, med fokus på det positive.
Gud velsigne deg!

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tusen takk, Sigrid. Ønsker deg en fin og innholdsrik adventstid :)

      Slett