lørdag 8. november 2014

Husmorfølelsen

Jeg liker den. Husmorfølelsen. Og jeg får den bare når jeg har god tid.

I dag har jeg hatt god tid. Jeg har puslet rundt i heimen med vaskebøtta og kost meg med å rydde og vaske i skuffer og skap. Har flytta på litt pynt og gjort om noen småting her og der. Skal ikke så mye til og så er det så koselig å holde på når man ikke har noe tidspress og avtaler man må rekke. Dessuten er gemalen ute på spilling så jeg har hatt huset helt for meg selv. Er som regel da jeg får gjort mest :-)


Jeg fant et gammelt norgesglass på loftet for litt siden, og sammen med litt andre ting ble det riktig så fint på spisebordet, synes jeg. Hadde du sagt for noen år siden at jeg skulle bruke norgesglass til lysdekorasjon hadde jeg vel trodd at du var gal. Var møkk lei de glassene.....Jeg har forresten en sånn godtefri måned nå. Hele november. Min kjære niese, Stine, drar igang sånne ting innimellom, og da må jeg jo bare hive meg med..... :-) Merker at jeg får lyst på veldig mye rart når jeg ikke kan spise sjokolade... Ost for eksempel. I løpet av to dager har jeg satt til livs nesten en hel brie. Hans-Erik har smakt litt, men det meste har forsvunnet ned i min mage. Brie og "Fläder og lime-cider". Det smaker himmelsk sammen. Trenger ikke kjeks engang. Hvor sunt det er kan vel diskuteres, men du verden så mye glede det gir når man ikke kan spise sjokolade. Strengt tatt burde jeg vel holdt meg unna alle søte drikker og slikt også, men motivasjonen strakk seg ikke lenger enn til sjokolade og godteri denne gangen. Og for en sjokoholiker som meg er det jammen krevende nok, skal jeg si deg.


Men nå er pausa mi over. Har litt til som skal gjøres i kveld, så jeg får henge i. Ønsker deg en koselig helg fortsatt. Og for deg som ikke har det så bra vil jeg si at det finnes et sted du kan gå med alt. Det finnes én som har omsorg akkurat for deg, akkurat nå. Han sa: "Kom til meg alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile". Prøv Ham!

6 kommentarer:

 1. Så flink du har vært. Ja det er veldig godt å ha
  slike dager der en er alene hjemme å kan
  styre på i eget tempo. Ingen som lurer på
  om en skal spise litt sammen, eller om en har tid til
  å snakke litt. Er jo veldig koselig det da, godt å være to,
  men noen ganger trenger en å kunne drive i eget tempo,
  uten avbrytelser.
  Ønsker deg ei fortsatt velsignet god helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Riktig god helg til deg også :-)

   Slett
 2. Jeg prøver kutte ned på søtsakene, og syns det går lettere når jeg er igang. Søtsuget roer seg ned etter noen dager, heldigvis! Hadde noen sånne husmortimer igår, veldig godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, søtsuget avtar, heldigvis. Tror det er lurt med sånne pauser innimellom. Ha en fin søndag, kjære deg :-)

   Slett
 3. Virker som du har kost deg skikkelig!

  Vet du, den siste med at den som ikke har det så bra fikk tårene til å trille her. Ikke fordi jeg er langt forbi sliten på uke ett eller annet som jeg ikke husker (eller var det måneder...), men fordi jeg er så glad og takknemlig for at Gud tar imot meg med åpne armer også når jeg er slik som dette. Mer enn alt vi kan gjøre for ham, vil han at vi kommer til ham. Og vi kan komme som vi er, og det er med kjærlige, åpne armer vi møtes.

  Godt å lese deg igjen!
  Ønsker deg dager der gleden får flyte fritt og latteren sitter løst. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre, Cecilie. Det må være fryktelig slitsomt å ha det slik du beskriver, -vanskelig for meg og andre å sette seg inn i. Men uansett livssituasjon får vi lov å krabbe opp på Guds fang og merke at vi er elsket. Gode nok slik vi er. DET er gull verdt :-)
   En stor klem til deg.

   Slett