søndag 20. april 2014

Hva skjedde på 1.påskedag?

Dette var og er historiens største seiersdag! Dødens makt ble brutt og djevelens herredømme knust.

Maria Magdalena gikk til graven for å salve Jesu legeme med velluktende salve. Hun oppdaget at stenen var veltet bort fra graven, så hun løp tilbake til Simon Peter og Johannes og fortalte at noen hadde tatt hennes Herre bort fra graven. De løp sammen tilbake, gikk inn i graven og fant at den var tom. Det var bare linklærne etter Jesus som lå der.

Begge disiplene gikk hjem, men Maria ble stående og gråte utenfor graven. Hun forstod ingen ting av hva som skjedde rundt henne. Det virket som alt bare var et kaos.

Idet hun snur seg rundt ser hun en mann stå der. Hun tror det er gartneren og spør om det er han som har tatt Jesu legeme. Mannen ser på henne og sier "Maria", og plutselig går det opp for henne at det er Jesus som står der, lys levende foran henne. Fra hennes lepper kommer "Rabbuni", som betyr Mester.

Dette hellige øyeblikket, da Jesus åpenbarer seg for Maria Magdalena, er noe av det sterkeste jeg leser i bibelen. Han valgte HENNE. HUN skulle få være den første til å vitne om hans oppstandelse. Hun som hadde vært en besatt kvinne med en brokete fortid. HUN kunne få lov å springe tilbake til disiplene og fortelle: HAN LEVER!

For en dag det måtte være for Maria. Og for alle som hadde fulgt Jesus.

Og for en dag det er for oss!

Han stod opp igjen. HAN LEVER!

2 kommentarer:

 1. En fantastisk dag for Maria som var den første til å møte Jesus etter oppstandelsen. Og en fantastisk dag for oss som har fått møte Han etterpå! (Kommenterte på denne tidligere, men det noen ganger ganske knotete å komme seg gjennom de "greske" tegnene... :-))

  Ønsker deg en fortsattt velsigna god dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg vet det er litt slitsomt med prosessen når noen vil kommentere. Får ekstremt mange sånne ferdiglagde kommentarer fra div nettsider og ble nødt til å legge en moderering på kommentarene her. Beklager det, -merker jo at det blir færre som kommenterer også. Blir nødt til å kjøre det en periode og se om det blir bedre igjen etterpå.
   Ellers, takk for at du faktisk tok deg bryet med å gjøre det. Det gleder ladyen :)

   Slett