torsdag 3. april 2014

En rolig start på dagen. Eller.......?

Akkurat nå er den beste tida på året.
Jeg våkner til en fantastisk fuglesang hver eneste dag. Står opp og smører meg en brødskive og lager en kopp instant coffee fra Jacobs. (Det hadde du ikke trodd vel, at jeg bruker pulverkaffe.....men det gjør jeg faktisk på morgenen) Så setter jeg meg ved kjøkkenbenken en stund og ser på at fuglene spiser maten sin fra foringsboksene på vindusruta. En fredfull start på dagen.

Det vil si, sånn er det NOEN dager. Det var ikke sånn for et par dager siden. Det var den ene dagen jeg hadde bestemt meg for å sove leeeenge. Trengte det veldig etter en litt hektisk periode både på jobb og privat, og litt for lite søvn. Lå i god tro, for jeg skulle jo ikke på jobb før klokka 13. Men litt før halv elleve ringte telefonen. Det var personalsjefen på hovedkontoret som slo på tråden: "Birgit, skulle ikke du åpnet butikken kl 10?" "HÆ? Nei, begynner kl 13 i dag". Men når dama sitter med arbeidslista foran seg, er det liten vits å diskutere.... Herlighet, skal si ladyen fikk fart på seg!! Kommanderte gemalen til å smøre dobbel matpakke mens jeg selv dukket ansiktet under vann samtidig som jeg kledde på meg og pusset tennene....eller noe sånt.
Og er det ikke typisk! Akkurat den dagen fikk jeg en slow motion sjåfør foran meg. 30 km i 50 sona. Men siden jeg øver meg på å ikke bli sinna i trafikken, så ble jeg ikke det. Bare litt lettere stressa.... Og selvfølgelig slo jernbanebommen i Skjeberg seg ned akkurat da jeg kom, og så var det en vanvittig treg lastebilsjåfør som fikk sneket seg foran meg da bommen endelig åpnet seg igjen.... Fortsatt bare lettere stresset snakket jeg bare pent til ham fra mitt eget førersete, og spurte i en vennlig tone om han kunne være så snill å få litt fart på kjerra si så jeg kunne komme på jobben.....

Går med raske skritt inn på Stopp, og føler at blikkene fra de ansatte i alle butikkene jeg passerer følger meg.. Pinlig å åpne butikken en time for sent. Og ekstra pinlig er det at det står en kunde utenfor som har ventet nesten en time for å få utført ærendet sitt.

SÅNN kan også noen morgener være. Heldigvis har det aldri hendt før, og jeg kommer til å sjekke arbeidslista mi ekstra godt etter dette.

2 kommentarer:

 1. Huff da. Stakkers deg. Ikke noe godt å forsove seg.
  Ekstra ille når en er eneste person på jobb.
  Hos oss er det folk på jobb døgnet rundt.
  Så skulle en komme for sent må bare den som har
  vakt før jobbe lenger. Kjedelig det også,
  Ønsker deg en rolig og velsignet god helg :)

  SvarSlett
 2. Huff, og når du endelig skulle ta igjen litt søvn....
  Og skjønner det er surt å komme for sent,
  kan bli litt stresset av det ja!
  Ja er det ikkje typisk at alt går litt imot da,
  føles hvertfall slik med alle som er tregere enn det en selv prøver å være;)
  Håper du får slappet litt av nå i helga da,
  ønsker deg hvertfall ei fin avslappet helg ;)
  Klem

  SvarSlett