tirsdag 31. desember 2013

Tanker ved årsskiftet

I dag ser jeg både i bloggverdenen og på facebook at det er mange tanker rundt årets siste dag, og det nye året som straks kommer. "Årets siste dag", ja, det er vel et naturlig stoppested for refleksjoner og utløp for nye drømmer.

2013 har for meg vært et veldig godt år, samtidig som det har vært rimelig kaotisk. "Selvmotsigende", sier du...? Nei, i grunnen ikke. Selv om det har vært mange ups and downs, så har jeg gjennom det hele fått erfare at midt inni stormen finnes det et stille sted. Mer enn noe annet har 2013 stadfestet for meg at troen min er en sikker grunnvoll, og det er én sang jeg har lyttet til mer enn noen annen dette året: "The eye of the storm" med Solveig Leithaug.

Foto:bing.com
Hvis jeg glemmer "downsene" et øyeblikk og fokuserer på "upsene" så ser jeg at relasjoner til visse mennesker som jeg setter veldig høyt har vokst seg mye sterkere gjennom året. Jeg har også fått nye bekjentskaper og nye venner, og jeg synes alltid det er interessant og lærerikt å bli kjent med nye mennesker. Jeg har tatt en del utfordringer og hoppet ut i situasjoner som har vært helt nye for meg. Det lærer jeg veldig mye av, og jeg merker at nettopp det å lære nye ting trigger meg der jeg er i livet akkurat nå.

Jeg har mange drømmer for det nye året. Jeg har alltid mange drømmer, og blant dem finnes det noen som jeg griper et fastere tak i og ikke slipper igjen.
Jeg ønsker å fortsette å vokse i troen på Gud. Ikke slik at jeg skal tro mer på at han finnes, for den biten kan ikke rokkes hos meg. Men å ha en fast tro på at Han er med i alle situasjoner, at troen fortsetter å være et verb som viser seg i hverdagen, ikke bare et substantiv som jeg kan peke på og that´s it, liksom.
Jeg ønsker også å kunne være tilstede for de jeg måtte møte underveis. Ha ører som hører og et hjerte som brenner. Middelmådig er et ord jeg virkelig misliker veldig sterkt, så fri og bevare meg fra denslags....!!!!


Mine drømmer er i virksomhet året rundt. De dukker ikke opp ved nyttår, men ligger i hjertet mitt og er under stadig bearbeidelse hele året igjennom. Jeg har noen konkrete mål og flere mer difuse tanker. Men det er én ting som er helt sikkert og det er at DET ER MENNESKENE SOM ER VIKTIGE.

Sånn, nå har du fått et lite glimt inn i mine nyttårstanker. Hvordan er det med deg, -har du noen drømmer du ønsker å oppfylle i året som kommer? Når vi runder årsskiftet gjør vi det med veldig forskjellig ballast. Det er helt unødvendig at vi sammenligner oss med hverandre. Du har din vei og jeg har min. Hvis jeg skal gi deg en aldri så liten oppfordring så må det være denne: VÆR DEG SELV.

Til slutt vil jeg takke alle dere som har vært innom bloggen min dette året, både dere som er her fast og dere som titter innom en gang iblant. Dere inspirerer meg og gjør det mulig for meg å ha en hobby jeg virkelig liker. Hadde jo ikke vært fullt så moro hvis ingen leste det jeg skrev :-) Jeg satser på et aktivt bloggår foran meg, med skjemt og alvor hånd i hånd. Akkurat slik som jeg er.

GODT NYTTÅR TIL DEG!

4 kommentarer:

 1. Mange gode ord inn for et nytt år.
  Gir meg mye å lese det du skriver
  både i dag og ellers.
  Ønsker deg mange gode dager i det nye året :)

  SvarSlett
 2. Ønsker deg et velsignet godt nyttår! :-)

  Du har mange gode tanker i dette innlegget som jeg følger deg på, og takk for at du deler dem med oss alle! Lykke til med bloggen videre!

  SvarSlett
 3. Hei ;)
  Fine nyttårstanker !
  Og ja det er så viktig å være seg selv,
  det tar eg med meg, og skal jobbe med
  i året som kommer ;)
  Riktig godt nytt år til deg,
  gleder meg til mange fine inlegg her i det nye året også.
  Du gir mer alltid noe !
  Varm nyttårsklem

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelige kommentarer :) Dere er snille! :-)

  SvarSlett