torsdag 7. november 2013

Et annerledes yrke

Folk blir gjerne litt nysgjerrig når man forteller at man har begynt i ny jobb. "Å? Hva jobber du med nå da?" I mitt tilfelle tenker kanskje de fleste at jeg har fått meg en ny butikkjobb, eller kanskje jeg har blitt støttekontakt... Eller predikant :-)
Når jeg forteller at jeg har begynt å jobbe i Jølstad begravelsesbyrå kan en av reaksjonene være denne: "Å? Jaha? Ja......deeeet passer du siiiiikkert fint til", mens de egentlig har lyst til å si: "Er du spenna gærn????"
Jeg skjønner den reaksjonen veldig godt. Det ligger liksom noe "mystisk" over dette yrket, og man tenker gjerne at det må være så til de grader dystert å jobbe med sorg hele tiden.

Hadde du spurt meg for ti år siden hadde det over hodet ikke vært et aktuelt yrkesvalg. Aldri i verden. Men for 5-6 år siden begynte jeg så smått å tenke på det. Jeg sende også inn en halvhjertet søknad på en ledig stilling, men jeg er veldig glad for at jeg ikke fikk den. Hadde ikke vært klar for det da.

Når jeg i høst kom i den situasjonen at butikken jeg jobbet i ble solgt, og de nye eierne ikke kunne tilby meg like stor stilling som jeg hadde før, tenkte jeg at det får bli nå eller aldri. Jeg sendte en epost til Jølstad og så var plutselig hjulene i gang. Jeg fikk prøve meg litt sånn uforpliktende for begge parter, og nå er jeg kjempeglad for å få jobbe som ekstrahjelp og vikar for dem.

Jeg er fortsatt VELDIG fersk i faget, men jeg lærer mens jeg går. Kollegene er gode læremestere. De presser meg akkurat så mye som jeg trenger, de holder ut med en konstant flom av spørsmål og heldigvis er det ingen ting som er for dumt å spørre om. De er flotte folk å jobbe sammen med og jeg har stor respekt for dem og den verdigheten de utøver yrket sitt med.

Jeg er ganske sikker på at jeg vil trives med dette. Kanskje lager jeg også et blogginnlegg om en arbeidsdag i Jølstad begravelsesbyrå om en stund......

Kommer du til å lese det, tror du...? :-)

3 kommentarer:

 1. Syns det er flott at du jobber i begravelsesbyrå.
  Tror jeg ville valgt å kontakte et byrå der jeg visste det var
  en kristen arbeider visst jeg kom i den situasjonene.
  Er en egen trygghet i det.
  Ikke så lenge siden jeg hørte om en jeg kjenner som jobber der,
  Men kan ikke komme på hvem det er. Visst ikke det er der Gro S.D. jobber da.
  Hun vet jeg jobber i begravelsesbyrå. Lurer på om det er i Askim.
  Men dette er vel et stort byråd med mange avdelinger.
  Ønsker deg ei velsignet god helg :)

  SvarSlett
 2. En viktig jobb! Det er ikke hvem som helst som kan fylle en slik rolle...

  SvarSlett
 3. Ja det er en viktig jobb, og viktig at noen som kan det å MØTE mennesker, gjør den jobben. SÅ jeg inbiller meg hvertfall at du vil gjøre en god jobb ;) Vil gjerne høre fra en dag på jobben. Det er jo en arena vi sjelden hører noe fra.... Lykke til videre ;)
  Fortsatt god helg ;)
  Klem

  SvarSlett