onsdag 31. juli 2013

The real truth

Det finnes så mange flinke bloggere som legger ut DE flotte bildene av måltider de lager, oppdekking og stas. Jeg er nok ikke blant dem. Dere får the real truth her hos meg. Våre måltider og min matlaging er ikke preget av så mye eleganse at det gjør noe, men vi klarer oss likevel :-)

Snapshots fra iphonen
 
Og livet er godt. Veldig godt. På den enkle måten. Og her ser dere litt av de gode øyeblikkene i mitt liv det siste døgnet.

En båt har fått nye eiere, og de nye eierne er oss! Jippi! Båten fører oss ut på vannet og i vannet finnes det fisk. Vi fikk en bitteliten makrell, som ble stekt med smør og kjærlighet, og spist med andakt :-)

Rett utenfor kjøkkenvinduet mitt, i skogkanten, står noen staselig bringebærbusker fulle av store, saftige bær. Det vil si, de VAR fulle av store saftige bær. Nå ligger de som rørt syltetøy i fryseren. Og litt i kjøleskapet! Da jeg la meg i går kveld var jeg skikkelig mett, men det siste jeg tenkte før jeg hoppet i seng var at "i morra skal jeg ha brødskive med rørt bringebærsyltetøy og en god kopp kaffe til frokost". Lykke!

I dag har vi vært på båttur med barnebarna. Vi har spist masse godterier (selv om det ikke er lørdag) og prata en hel haug med tull og tøys.
Og samtidig som jeg har det så godt, finnes det en stor smerte på innsiden. Ikke for egen del, men for en nær venn som slett ikke har hatt det bra i det siste. Livet bringer alle fargenyanser med seg. Noen ganger er det vanskelig å forholde seg til kontrastene, men man er bare nødt. Vi må akseptere at det er sånn livet er, og noen ganger får vi ikke gjort noe med det.

Jeg er glad jeg har en Far i himmelen som lytter, både i glede og sorg.

6 kommentarer:

 1. Ja de fleste dager og måltider er av det enkle slage for oss alle tror jeg.
  I hvert fall her i huset.
  Nytrekt, stekt makrell er jo kjempegodt.
  Vi skal i begravelse i dag, der en sønn valgte å forlate dette livet.
  Er jo tøft for familien som sitter igjen.
  Fint om du er med i bønn for den familien.
  Ønsker deg en velsignet god dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, så trist å høre! For en smerte det må være for familien! Jeg vil gjerne huske dem i bønn noen dager framover.

   Slett
 2. Er nok likens for de fleste av oss når det kommer til mat. Synes egentlig du har vært veldig flink med bildene så de er det i allefall ingenting å si no på.
  Høres ut som du har en hærlig sommer med barnebarna, men er noe med livet og dens nyanser.
  Ønsker deg og dine en strålende dag
  Klem fra Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, og det samme til deg, Siv-Anita. Nyt resten av sommeren, den er altfor kort!

   Slett
 3. Gratulerer så mye med ny båt. Høres helt vidunderlig ut. Bringebær er jeg kjempe glad i. Har noen få greiner under verandaen som jeg håper snart kommer med bær. Lykke kan godt være en skive med nyrørt syltetøy. ;)

  Ha en fin dag. Klem Eline.

  SvarSlett
  Svar
  1. Lykke kan garantert være en skive med nyrørt syltetøy :-) Men den er kortvarig....hehe. I alle fall hvis man er veldig sulten!
   Klem tilbake.

   Slett