lørdag 8. juni 2013

Den feisboka!

Fredag kveld. Barnebarna har forlengst sovnet, etter en del ekstra lesing på senga og kløing på ryggen :)  Gemalen har kjørt avgårde på blueskveld. Kattene har flata ut på stuegulvet. Og jeg, hva gjør jeg?

Jo, jeg har henta meg litt snacks, lagd en stor kopp te og rigga meg til foran macen. Jeg nyyyter alenetida! Leser og kommenterer litt på facebook, titter innom noen faste blogger, rydder opp i eposten. Og KOSER meg.


Jeg synes rett og slett det er veldig hyggelig å holde kontakt med masse mennesker jeg ellers sjelden ville hatt kontakt med, hvis det ikke var for facebook. Jeg slapper av, humrer litt for meg selv over noen festlige kommentarer, blir kjent med folk på en annen måte. Jo, jeg har veldig sansen for dette mediet.
Ganske ofte fleipes det med at folk skriver hva de skal ha til middag og at det legges ut matbilder. Jeg synes sånt er koselig! Og så blir jeg inspirert av det. Får lyst å lage mat jeg ellers ikke pleier å lage. Og så er det en fin måte å småprate på. Hvorfor må det bare være dype, seriøse statuser liksom....? Da hadde det blitt fryktelig kjedelig i lengden.


På facebook finner jeg hele spekteret av hva mine venner er. Noen skikkelige tøysekopper, noen få veldig gravalvorlige, noen teologer som jeg verdsetter veldig, men ikke alltid klarer å henge med på, en god del musikkentusiaster, noen herlige kunstnersjeler, en hel del fotofantaster, noen matgale som legger ut bilder som får blodsukkeret til å stige mange hakk bare av synet (ELISABETH!!!Den var til deg! Jeg ELSKER alle bildene av nydelige cupcakes og fantasifulle kaker i alle varianter). Det finnes hundeelskere, motorgale, Jesusfreaks, besteforeldre, studenter, interiørfreaker, evangelister, misjonærer, MC-folk osv osv. Hvor i alle dager går det an å samle så mange og så forskjellige typer venner, uten at det blir total skjæring? På face selvfølgelig!

En genial oppfinnelse, spør du meg. Men det gjør du kanskje ikke...? :-)

Fredag har akkurat gått over til lørdag. Jeg er dødstrøtt, men kjemper imot. Er så kjedelig å legge seg. Men det er vel et par barnebarn som våkner med hanen i morra tidlig, så det er nok best å komme seg i seng.

Riktig god natt, og sov godt kjære deg!

Nattaklem fra Bibbi


4 kommentarer:

 1. Jeg synes facebook er hyggelig og morsomt jeg også, og må innrømme at jeg ler mye av folks statuser, bilder og kommentarer. Noen er skikkelig artige og tar ting så utrolig på kornet at de går stand up komikerne en høy gang! hihi.
  Og så har du de tragiske da, de som burde ha fått en vennlig klapp på skulderen med beskjeden; kjære venn, beskytt deg selv, tenk på hva du skriver og hvem som leser dette. Som bare blenger ut i vilt sinne og glemmer at det er MANGE øyne som ser, og som ikke sier noe på nett men prater hemningsløst IRL!
  Hm ja.
  Jeg er litt sånn feig på facebook jeg da, jeg tør ikke skrive så mye og jeg har delt opp litt sånn at når jeg skriver noe så utelukker jeg faktisk nesten halve vennekretsen min. Jeg synes for eks at halve jobben min ikke behøver å vite alt mulig ;) Det blir litt lett sammenblanding av privatlivet og jobbe meg synes jeg da, og velger mine statuser med omhu. Og jeg må innrømme at jeg kan ikke vrenge av meg alt mulig av antireligion og sexvitser heller av hensyn til noen eldre tanter som jeg vet er kristne. Jeg har ikke lyst til å støte noen, så jeg har lagt veldig bånd på meg ...

  men det er meg da!

  og så rydda jeg veldig opp i vennelista mi også, folk som aldri legger ut noe, eller kommenterer eller ikke liker noen verdens ting av det jeg skriver/legger ut. De trenger jeg ikke ha der ;)

  God helg fra Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. He he, kjenner meg igjen. Jeg er også nøye med hva jeg legger ut, og det er vel greit at vi tar litt hensyn...? Noen har nettvett, andre har det ikke. Sånn er det bare. Men koselig, DET er det :) God helg til deg også

   Slett
 2. Hei, hei.
  Håper du fikk nok søvn så du har hatt en god dag
  sammen med barnebarna i dag.
  Er ikke på facebook, men det høres koselig ut.
  Mulig jeg må lage meg en profil en dag jeg har god
  tid og ikke noe annet å gjøre:) Tror det tar så lang tid
  å lære seg dette her når en begynner å bli gammel:)
  Ønsker deg en velsignet god søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke så mye søvn, nei, men det kan tas igjen :) Nei, kjære deg, klarer du å blogge, så klarer du da å gjøre deg kjent med facebook. Men det er jo en valgsak om man vil bruke tid på det...
   Takk for koselige kommentarer fra deg og god søndag til deg også :)

   Slett