mandag 11. februar 2013

Menn, våg å være menn!

De siste 20-30 årene har det skjedd en voldsom endring i menn og kvinners "rolle" i samfunnet og familien. Jeg er redd det ikke bare er til det bedre, og personlig tror jeg dere menn har fått litt av hvert å bryne dere på.

Dere skal være myke, følsomme, forståelsesfulle, gjøre minst like mye husarbeid som kvinnen, være opptatt av fashion og interiør, ta pappaperm enten dere ønsker det eller ikke, være gode elskere og ikke minst skjønne hva kvinnen i deres liv tenker og ønsker uten at hun egentlig skal behøve å fortelle det......Ja, helst skulle dere vært kvinne!

Jada, jeg vet at jeg setter det på spissen, men det er da litt sannhet i det, eller hva?

Jeg synes det er flott at menn og kvinner kan prøve å møte hverandre og forstå hverandre, men det er da ikke meningen at vi skal bli like og gjøre akkurat de samme tingene, er det vel?


Dere menn bør få være menn. Barske og tøffe på deres egen, litt smårare måte. Tøffe, ansvarsfulle menn som behandler sine kvinner med respekt, som setter grenser for sine barn og oppdrar dem ved selv å være gode forbilder. Menn som tør å være ledere.
Jeg kan ikke skjønne annet enn at det er sånne menn vi kvinner vil ha....

Vi har i mange år hatt en kvinnefrigjøring og likestillingskamp i landet vårt. Kanskje det er på tide med en mannsrevolusjon? Å ta tilbake sin mandlighet i et samfunn hvor menn og kvinner på død og liv skal være like? Bare en tanke.....

Menn og kvinner har lik verdi. Derfor har ingen mann rett til å herske over en kvinne, eller undertrykke henne på noen som helst måte. Men når en mann og en kvinne forener seg og lar hans mandighet og hennens kvinnelighet bli til en helhet, da ser vi noe vakkert. Men da må vi tåle at vi er ulike, og heller utnytte ulikhetene til noe positivt.

Så kjære mann, parkér tøflene og vis hvem du er. Det er min oppfordring, og nå kommer jeg helt sikkert til å få en haug med feminister og rødtrømper på nakken.

Men det er verdt det!
6 kommentarer:

 1. Oiii..endelig! Det var godt å lese. :)
  Takk for kommentar..

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig. Stikker innom hos deg igjen når jeg trenger ideer på fotofronten, eller bare ta en kaffe og nyte vakre bilder. Fint du likte innlegget mitt :)

   Slett
 2. Aller først må jeg få takke for trivleig kommentar i bloggen min, slikt varmer og alltid så kjekt når noen ukjente legger igjen noen ord :-) UTEN hadde jo jeg aldri funnet frem hit, og det hadde faktisk vært synd.

  Leser med iver det du skriver her, og kan vel ikke si meg mer enig! nesten gått litt for langt, he he

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for titten, Anne. Hyggelig å ha deg innom!

   Slett
 3. Du har en skikkelig stilig blogg, mange relevante og interessante temaer!
  Jeg synes du treffer godt med både dette og innlegget "Våg å være kvinne". Mange menn føler at vi har fått et "feminint" samfunn hvor maskuline egenskaper undertrykkes eller latterliggjøres med harry-stempel. Dette skaper dessverre en del usikre og passive menn. Menn i kjæresteforhold eller ekteskap som blir kritisert for sin maskuline oppførsel trives dårlig, og menn som ikke trives i et forhold fungerer ofte dårlig på andre områder også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at en mann setter ord på det! Og det er kanskje nettopp det dere må: bli tydeligere. Ingen kommer til å gi kjønnsforskjellene tilbake til samfunnet. Det passer ikke inn det moderne Norge. Så vi får heller TA tilbake identiteten vår, både menn og kvinner :) Takk for fin kommentar.

   Slett