onsdag 13. februar 2013

Den tredje trassalderen

Du kjenner til treåringen som hyler og skriker, nekter å kle på seg og setter seg rett ned fordi hun vil ha viljen sin. Du kjenner helt sikkert også til tenåringen som smeller med dører, er småfrekk i kjeften, lar deg vite hvor utrolig teit du er og har et hav av opprør inni seg. Vi som har voksne barn har god erfaring med begge deler.

Det er ikke sikkert du har like god kjennskap til den trassalderen som starter sånn rett før man fyller 50 :) Den kan ligne litt på tenåringens trass: en trass mot "det etablerte"og "det korrekte". Man vil tenke sjæl, og ikke bli fortalt hva man skal tro og mene.


Ja, du har sikkert skjønt at Ladyen med Macen har kommet i den der trassalderen. Dama har veldig mye humor, men har oppdaget at det ikke alltid er så "korrekt" å ha humor. Man bør jo helst være litt alvooooooorlig når man er såpass voksen som hun er. Hun får også fra tid til annen kommentarer, eller la oss kalle det antydninger, om at en voksen dame i hennes alder kanskje burde tenke på å klippe håret sitt......! What???

En dame som nærmer seg femti har tilegnet seg en del verdifulle erfaringer. Hun har opplevd skuffelser og har selv vært en skuffelse for andre. Hun har vært igjennom sorg, ekteskapskriser, troskriser, økonomiske vanskeligheter, følt seg sviktet av mennesker hun stolte på og har også selv sviktet mennesker som stolte på henne. Hun har kjempet for å komme til et punkt i sin indre verden der hun tør å være seg selv, mene det hun mener, stå for det hun tror på.

Man bør absolutt IKKE yppe med ei sånn dame! Eller fortelle henne hva hun skal tro, hvordan hun skal leve, hvordan hun skal oppføre seg, se ut og kle seg. For inni den litt vevre kvinnekroppen bor det en løvinne, og trykker man på de rette knappene begynner hun å brøle og stikke fram klørne sine! Mer eller mindre behersket. For det er ikke alltid at en kvinne på 49 er helt i balanse. Det har visst noe med hormoner å gjøre.......

Den tredje trassalderen er helt reell. Så vet du det!

Stor klem fra Ladyen og løven
2 kommentarer:

  1. Herlig, jeg har ikke fått m meg denne blogginga di - men nå er jeg hekta!,,

    SvarSlett