onsdag 7. november 2012

Mitt lille politiske bidrag

Våknet til nydelig vær og nyheten om at USA´s president fortsatt heter Obama. Ja ja, har ikke så mye å si om det.

Det som har fanget øret mitt mest i forbindelse med presidentvalget, er kommentaren til ei dame fra Cuba som nå skulle stemme i USA. Hun hadde lite til overs for sosialisme, og begrunnet det med at hun opplever det helt feil at staten skal ha krav på det mennesker jobber og sliter for i eget liv.

I vårt eget lille land har sosialismen forlengst overgått den sunne fornuft. Her har staten et stort sugerør inn i hver eneste husholdning, og maken til utsugning skal man lete lenge etter.  Der sitter de på en pengebinge som hvermannsen nesten ikke klarer å skrive summen på, -og likevel suger de ut det de kan gjennom skatter og avgifter (og ikke minst bompenger) fra vanlige folk som sliter for å få hverdagen til å gå opp.

Sånt provoserer meg. Det er svært sjelden jeg blander meg inn i politiske diskusjoner, men kommentaren til den cubanske dama fikk meg til å se Norge litt klarere. Vi har det kjempebra i Norge, absolutt, -men når staten begynner å utnytte innbyggerne er vi på grensen til et styre vi slett ikke ønsker i et demokratisk land.

Jeg håper vi her til lands kan ha klare tanker i hodet når vi selv skal gå til valgurnene om ikke så altfor lenge. Vi trenger i høyeste grad et regjerningsskifte i Norge. Ja, jeg tror vel neppe at vi noen gang har trengt det mer enn vi gjør akkurat nå!

Dette var mitt lille politiske bidrag. Stort mer blir det neppe å høre fra denne kanten, men ta gjerne et øyeblikk og tenk over hvilket grunnlag den cubanske dama uttalte seg på. Hun anså ikke Norge for å være noe forbilde, etter å ha levd under et visst styre på Cuba i mange år.

Enten du jubler for Obama i dag, eller gråter over Romney, så ønsker jeg deg en strålende novemberdag. Det JEG er aller mest glad for er at MIN KONGE alltid er på tronen, uansett :)
2 kommentarer: