tirsdag 20. desember 2011

Slengt Gud i søpla

Billy Grahams datter, Anne Graham, ble intervjuet på nasjonal TV i USA på "The early show". Jane Clayson spurte henne:

"Hvordan kunne Gud tillate terrorist-angrepene på World Trade Center i New York?"

Anne Graham gav et ekstremt gjennomtenkt og innsiktsfullt svar:

"Jeg tror Gud er oppriktig lei seg for dette, akkurat som vi er det.....Men i årevis har vi nå sagt til Gud at han skal komme seg ut av skolene våre, komme seg ut av regjeringene i verden, og komme seg ut av vårt liv. Og når han er den gentleman jeg tror han er, har han nok stille og rolig trukket seg tilbake.

Hvordan kan vi forvente at Gud gir oss sin velsignelse og beskyttelse når vi befaler han å la oss være i fred?

Jeg tror det startet da Madeleine O´Hare klaget og sa at hun ikke ville ha bønn i skolene våre. Og vi sa: GREIT.

Så var det noen som sa: "Vi skal ikke lese Bibelen i skolene"......Bibelen som sier: "Du skal ikke drepe, du skal ikke stjele og du skal elske din neste som deg selv". Og vi sa GREIT.

Så sa Dr. Benjamin Spock at vi ikke skulle straffe barna våre når de oppførte seg dårlig, fordi deres unge personlighet kunne ta skade, og vi kunne ødelegge deres personlighet. (Dr. Spock´s sønn begikk selvmord). Og vi sa "En ekspert bør vite hva han snakker om. GREIT!"

Så sa noen at lærere ikke bør lære ungene disiplin når de gjør gale ting. Skolens administrasjon sa at "Ingen voksne skal ta på en elev når han oppfører seg dårlig, fordi vi vil ikke ha dårlig publisitet, og vi vil ihvertfall ikke bli saksøkt!" (Det er stor forskjell på disiplin og juling, ydmykende tilsnakk, å slå m.m.) Og vi sa GREIT.

Så sa noen at våre døtre kunne ta abort hvis de vil, og de trenger ikke engang fortelle det til foreldrene. Og vi sa GREIT.

Så kom noen vise ledere i skolen og sa: "Siden gutter er gutter, og de sannsynligvis vil gjøre det uansett, la oss gi dem så mange kondomer de ønsker, så de kan skaffe seg litt morsomme og spennende erfaringer, uten at vi forteller foreldrene at de har fått dem på skolen. Og vi sa GREIT.

Så kom noen viktige politikere og sa at det ikke spilte noen rolle hva vi gjorde privat, så lenge vi gjorde jobben vår.Vi sa oss enige og sa at vi ikke brydde oss om hva noen, inkludert presidenten, gjør privat, så lenge jeg har en jobb, og økonomien går bra. Så kom det noen som sa: "La oss trykke magasiner med bilder av nakne kvinner og kalle det sunnhet, en hyllest til kvinnens skjønne kropp. Og vi sa GREIT.

Så tok noen skrittet videre og publiserte bilder av nakne barn, -og gikk enda lengre ved å gjøre dem tilsgjengelig på internett. Og vi sa GREIT, det er vel et ledd i menneskenes frie vilje.

Så kom underholdningsindustrien og sa:"La oss lage TV-show og filmer som fremmer egoet, vold og pervers sex. Og la oss lage musikk som handler om drap, stoff, mord, selvmord og sataniske temaer" Og vi sa "Det er jo bare underholdning. Ingen tar det seriøst. GREIT.

Nå spør vi oss selv hvorfor våre barn ikke har samvittighet, hvorfor de ikke kan skille rett og galt, hvorfor det ikke gjør dem noe å drepe fremmede, skolekamerater og seg selv. Sannsynligvis, hvis vi tenker lenge og hardt nok, kan vi nok finne det ut. Det har nok med uttrykket "vi høster som vi sår" å gjøre.

"Kjære Gud, hvorfor reddet du ikke den lille jenta fra å bli drept i klasserommet?"
Gud svarer: "Kjære bekymrede elev, jeg er ikke tillat på skoler".

Det er rart hvor enkelt det er for mennesker å kaste Gud i søpla, og deretter undre seg over hvorfor verden går til helvete.

Det er rart hvordan vi tror alt som står i avisene, men stiller spørsmål ved alt bibelen sier.

Det er rart hvordan alle vil til himmelen, og hevder de ikke trenger å gjøre, tro, si eller gjøre noen ting som står i bibelen.

Det er rart hvordan noen kan si:"Jeg tror på Gud", men i sitt liv følger de satan, som forresten også "tror" på Gud.

Det er rart hvor raske vi er til å dømme, men vil helst ikke bli dømt selv."

Så langt Anne Graham, og jeg har ikke tenkt å tilføye noe!

5 kommentarer:

 1. you are invited to follow my blog

  SvarSlett
 2. Fantastisk innlegg, jeg låner det for egen blogg med en referanse til deg.

  Kari ;-)

  SvarSlett
 3. Helt i orden å låne :) Jeg har lånt den selv fra en epost jeg fikk for lenge siden :)

  SvarSlett
 4. Helt utrolig bra innlegg! Konge! Er det mulig å låne for å legge ut på egen blogg, med en referanse til din blogg?

  SvarSlett
 5. Petter, bruk det som du vil. Hyggelig hvis du vil referere til bloggen min :)

  SvarSlett