onsdag 4. desember 2013

Barndommens lukter

Blir du nostalgisk noen ganger pga en spesiell lukt du plutselig kjenner igjen? 
Det hender meg innimellom. En lukt som bare dukker opp ingensteds fra 
og som vekker masse minner.

Når mamma virkelig ville glede oss og lage mat som hun visste vi ble ekstra glad for, lagde hun lys lapskaus, kokt på tørkakjøtt. Det beste som finnes. Og så blir det en helt spesiell lukt av tørkakjøttet når det kokes. Den samme lukta som sprer seg i huset mitt akkurat nå...... :-)


Har kost meg masse med fenalåret jeg fikk til bursdagen min (og vært oppe om natta og drukket MYE vann). Nå var det akkurat passe igjen til å koke lapskaus av resten. Og så kommer denne nostalgiske følelsen snikende, og gode minner.

Da brødrene mine gikk på internatskole de to siste årene av ungdomsskolen, pleide de å komme hjem på fredag og reise igjen på søndag. Veldig ofte var det da lapskaus til middag på søndagene, og riskrem til dessert. Vet ikke hvorfor jeg husker det så godt, men det gjør jeg.

Og da jeg flyttet hjemmefra, fikk jeg alltid lapskaus når jeg kom hjem på besøk. Senere ble mannen min også hektet på denne lapskausen, og ungene mine. Mamma la sin elsk i å lage en STOOOR kjele med lapskaus når vi kom på besøk på sommeren. En kjele som vi kunne gå og hente fra i flere dager. Selvfølgelig var det ny middag neste dag, men da ble det lapskaus enten til frokost eller kvelds.

Pappa fortsatte å holde skikken ved like etter at mamma ble borte. Og nå sitter jeg her og nyter lukten av en fantastisk god middag, og tar meg samtidig en tur på memory lane og koser meg over gode minner. 

Det er ikke alltid så mye som skal til for å gjøre en glad...... 

3 kommentarer:

 1. hverdagslykke, ikke så mye som skal til nei:) synes faktisk jeg kan lukte lapskaus bare av å se på bildet, mammas hjemmelagde selvfølgelig selv om jeg er godt voksen, rare greier det der..:)

  SvarSlett
 2. Åh ja lapskaus er så godt !! Eg er også vandt med det hjemmefra ;)
  Og lukter kan så absolutt bringe frem minner. Snodig hvordan me fungerer egentlig !
  Ønsker deg eg fin adventstid.
  Klem

  SvarSlett