torsdag 31. oktober 2013

Om å bli verdsatt

Etter en fantastisk flott høstdag i går, sitter jeg nå og ser ut på en dag med regn og blest. Det er helt greit, vi har tross alt hatt den mest fantastiske sommer og høst på mange år. I fjor ved disse tider hadde snøen lagt seg og det var skikkelig vinter, mens jeg i går faktisk fant en løvetann og en liten blå blomst ute på gårdsplassen. Nyutsprunget liv sist i oktober. Det viser hvilken livskraft som finnes der ute. Når forholdene blir de rette slår plantene ut i blomt.Jeg skal snart avgårde på jobb, og nyter denne rolige timen før jeg må kjøre. Har ikke noe spesielt på hjertet i dag. Er bare glad og takknemlig på innsiden, og hadde lyst å pludre litt med deg før jeg går ut i dagen. Jeg håper du har det like bra som meg. At du ser lyspunktene i livet og har ting å glede deg over. Det er med oss mennesker som det er med plantene i naturen. Vi slår ut i blomst når forholdene blir de rette.

Noen ganger kan det virke dødt på innsiden, ikke sant? Vi føler oss forknytt og ute av stand til å yte det vi ønsker. Det er som om det som finnes inni oss aldri får komme ut. Vi får liksom ikke vist hvem vi er. Det er ingen som ser styrken vår eller kreativitetn vår. Men så opplever vi plutselig varmen og omsorgen. At noe SER oss og verdsetter oss, og plutselig blomstrer vi som bare det.

Alle mennesker trenger å bli verdsatt, lagt merke til, få ros for det de gjør. Da gir vi mye mer av oss selv. Og vet du hva, du og jeg har i dag en fantastisk anledning til å være de menneskene som SER noen andre. Vi kan hjelpe noen til å åpne hjertet sitt i dag ved å gi omsorg og varme, si noen god ord om at "jeg tror på deg" og oppmuntre de rundt oss til å bruke det de har inni seg.

Du føler kanskje at det er du som trenger en oppmuntring? Vel, livet fungerer sånn at "den som kvikker opp andre blir oppkikket selv". Det er fantastisk hvor mye vi får av å gi. Bare prøv!
Ha en velsignet god dag!
Jeg har fått noen spørsmål om hva jeg driver med for tiden. Har jo skrevet litt kryptisk om nye utfordringer og om å gjøre ting jeg aldri har gjort før. Nå skal du få svaret: Jeg har fått prøve å jobbe litt i Jølstad begravelsesbyrå i Sarpsborg for å se om det er noe for meg. Det har vært veldig spennende og lærerikt, og nå har jeg begynt som ekstrahjelp og vikar der, i tillegg til jobben i Christiania Belysning. Etter å ha jobbet med lamper i ni år synes jeg det er veldig givende å også ha en jobb der jeg får bruke helt andre sider av meg selv. Så nå trenger dere ikke å lure lenger :)

2 kommentarer:

 1. Tusen takk for den livsvisdommen du formidler her! Jeg har hatt en god dag selv i dag - i relasjon med andre.

  Og så var det spennende med den nye ekstrajobben da! Jeg kjenner deg jo bare fra bloggen, men får en følelse av at du er en person som kan håndtere og møte andre som er i sorg på en fantastisk måte.

  Lykke til med den nye utfordringen du har tatt på deg!

  SvarSlett
 2. Åh så sant så sant, og en god påminnelse, tusen takk ;)
  Og den ekstra jobben hørtes veldig spennende ut, der tenker eg du har kommet på riktig plass, tror du kan gjøre gode ting der ! Lykke til videre ;)
  Klem

  SvarSlett