fredag 19. juli 2013

Avsluttende runde om kjerringråd

Som mange av dere vet, har jeg hatt en periode hvor jeg har prøvd ut diverse kjerringråd. Jeg skal avrunde kjerringrådtemaet med en liten oppsummering i dag.


Min erfaring er at det er enkelte ting som fungerer veldig bra. Bakepulver til å rengjøre kaffekanner og flasker er suverent. Eddik som rengjøringsmiddel fungerer også bra, men man får lukta på kjøpet, og den synes jeg ikke så mye om. Som ugressmiddel derimot, er det suverent!
Avispapir til å pusse vinduer med er slett ikke dumt, hvis man bare passer på å ha engangshansker i huset så man slipper trykksverte på hendene. Det blir MYE trykksverte og den sitter særs godt fast på husholdningshanskene, -derfor anbefaler jeg engangshansker!

Kaffegrut som skrubbkrem og ansiktsmaske er direkte uappetittlig. Huden blir myk og fin, men du bærer med deg kaffeeimen i lange tider etterpå.

Neglelakk på vorte fungerer IKKE. Glassbolle med vann og sitron på uteplassen hadde ingen virkning på "mine" mygg. Ikke en eneste en av dem havnet oppi vannet. Det jeg derimot vil tilføye her er at jeg har ikke fått et eneste myggstikk i år. Mon tro om det har sammenheng med at jeg siden i vår har spist en fedd hvitløk hver kveld på brødskiva (etterfulgt av et kvart eple, for å fjerne lukta). Ekspertene sier at dette bare er tull, men det er i alle fall første sommeren jeg ikke har hatt myggstikk. Hvitløken skal visstnok også hindre at man blir bitt av flått.

Det jeg sitter igjen med er at jeg er veldig glad for at det finnes mikrofiberkluter og vann :-) Jeg kommer ikke til å innføre kjerringråd på rengjøringsfronten, for ingen ting slår effekten av mikrofiberkluten. Lettvint, ingen lukt, men supereffektiv til all slags rengjøring. Bakepulveret kommer imidlertid til å ha en mer fremtredende plass. Det kan brukes til så mangt! Også baking :-)

Herved er min test av kjerringråd avsluttet. Er det noen som har hatt nytte av det, eller har det bare vært litt festlig at jeg har stilt opp med kaffegrut i trynet og fått kanalene åpnet med eddiklukt?

1 kommentar:

  1. haha artig, gøy at noen tester og skriver om det!!!

    Avispapir på vinduer har jeg også prøvd og det fungerer, men som du sier - smart med engangshansker :D

    Ellers har jeg et kjærringråd mot myggestikk som fungerer på meg, jeg trykker neglen hardt ned der jeg har blitt stukket av mygg, i et kryss og så gnir jeg eddik på etterpå, og da slutter det å klø.
    :)

    SvarSlett