fredag 8. mars 2013

Hurra for Superkvinnen

Oj, det er visst kvinnedagen i dag. Gratulerer damer, vi har en dag som er vår.

I dag kommer sikkert godeste Jens Stoltenberg til å stå fram og påpeke hvor fantastisk flinke norske kvinner er. Han kommer nok til å takke den norske kvinnen for at hun virkelig risikerer liv og helse og familieliv for å passe inn i den firkanten regjerningen har lagt opp for henne. At firkanten er fryktelig liten i forhold til hvordan det er forventet at hun skal bevege seg kommer han ikke til å nevne med et ord.

Den norske kvinnen er Superkvinnen i Jens sin drømmeverden. Hun er så lydig at hun gjør akkurat det regjerningen forventer. Hun deler seg i mange biter, er til stede på mange arenaer, men er egentlig ikke tilstede på noen av dem. For inni seg føler hun at hun ikke strekker til. At hun har så mange områder hun skal yte på at hun ikke klarer å gi 100% på noen av dem. Konstant dårlig samvittighet. Et evig mas for å få timeplanen til å gå opp.

Mange vil sikkert protestere på dette. Mange vil si at de har det veldig bra. Ja, heldigvis at det er sånn. Men VELDIG mange vil også si at de IKKE har det bra.

Jeg tror det vil komme et opprør. Et skikkelig kvinneopprør mot alt dette som blir tredd nedover ørene på oss.  Et opprør mot at man ikke får mulighet til å være mor for barna sine mens de er helt små. Det ligger og ulmer under overflaten. Hvis noen få reiser seg og sier at nok er nok, så vil mange følge etter. Og jeg tror at mennene vil være de første til å applaudere. Alle utenom Jens, selvfølgelig.

Dette var mitt enkel bidrag til kvinnedagen! Men mine ord betyr sikkert ikke noe, for jeg passer ikke inn i firkanten.

Ha en stålende dag der ute.

Bibbiklem
6 kommentarer:

 1. Meget passende i dag :-)

  SvarSlett
 2. Fantastisk! Det er akkurat sånn det er! Love you!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du sitter midt i det, så du vet! Jeg har bare meg og gemalen å tenke på, og synes det er nok innimellom, det :)

   Slett
 3. Gratulerer med dagen og hurra for oss damer!
  Jeg så ditt spørsmål om kamera og objektiv nå, og har svart på det inne i min blogg :)
  Uansett så kan jeg svare her også. I det siste har jeg brukt samboerns nye kamera en god del, det er et fullformatkamera, Nikon D600. Objektivene er forskjellige, men når jeg tok parfymeriproduktbildene så brukte jeg en fullformatlinse på noen av bildene. De fleste bildene tok jeg med det andre kamera mitt, en Nikon D80 og objektivet var 50 mm. Jeg tar de fleste bildene mine i Raw format og redigerer i Photoshop elements 10.
  Bortsett fra når jeg tar med fullformatkamera, da går det i JPG (fordi ELements 10 ikke støtter rawformat for dette kamera). Men jeg tror vi snart kjøper nr 11...
  :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svar. Bildene dine er nydelige. Jeg blir skikkelig inspirert til å bruke kameraet selv når jeg titter inn hos deg :)

   Slett