mandag 14. november 2011

Utro

Illustrasjonsfoto
Det går et fantastisk flott program på TCM som heter "UTRO". Det handler om ektepar der en av partene har vært utro, og hvordan de har jobbet seg gjennom det og endt opp med et ekteskap som er mange ganger sterkere enn det var før.

TV handler mye om utroskap. I filmer og dramaer er det ofte et tema, men der brukes det som regel som underholdning. I dette programmet får man innblikk i hvordan partene hadde det før, under og etter affæren. Begge snakker åpent om følelsene sine rundt det, men også om hva som var årsaken til at det gikk så langt. De er bånn ærlige om sine egne svakheter i parforholdet. En treningsnarkoman innså at det faktisk var hans treningsmani som drev hans kone til utroskap. Han var ikke lenger tilstede i livet hennes, og når hun prøvde å snakke med ham om det var han ikke interessert i å lytte.

I hvert eneste tilfelle i programmet var det mangel på kommunikasjon som førte til utroskap. Det bør lyse en stor varsellampe i ethvert ekteskap hvis man har kommet dit hen at man ikke kommuniserer med hverandre lengre. Man begynner å leve hvert sitt liv og henter inspirasjon og glede andre steder enn sammen med ektefellen. Da er det på høy tid å PRATE. Sette ord på savn, skuffelse, forventninger, lengsler. Det finnes tider da man virkelig trenger å blottlegge sitt innerste for sin partner, gjøre seg sårbar for å komme nærmere hverandre.

Å tilgi utroskap er ikke gjort over natta. For menneskene i denne TVserien var det en lang prosess, men viljen til å gjøre det var tilstede. Og der det er vilje til tilgivelse er egentlig alt mulig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar