torsdag 10. november 2016

Mitt eget skjulested

Bilde lånt av followersofchrist.blogg.no

Jeg har sluttet å ha sterke meninger offentlig. Kanskje dere har merket det? Jeg trår varsomt med hva jeg står inne for politisk og også på enkelte andre felt. Det ble bare for slitsomt å skulle bli stilt til veggs og måtte forsvare standpunktene sine i tide og utide. Og folk kan være ganske ufine så lenge de sitter bak et tastatur. Jeg meldte meg ut.
I dag har jeg sittet og lest en del kommentarer på facebook og andre steder etter valget i USA. Må innrømme at det har klødd litt i fingrene etter å kommentere både det ene og det andre, men jeg har behersket meg. Jeg kan nemlig også merke hvor lett det kan være å slenge med leppa når jeg sitter bak tastaturet. Det er så utrolig mange usaklige meningsutvekslinger og ufine ytringer. Jeg blir bare trist av det. 
Det jeg VIRKELIG har registrert i dag er at det er mange som uttrykker en usikkerhet innfor fremtiden. Mange opplever frykt og uro. Plutselig har 3. verdenskrig blitt et tema. Noen snakker om å hamstre hermetikk og tørrmat. Det er så uvirkelig alt sammen.

Da går tankene mine til Salme 91 i bibelen. En av favorittsalmene mine. Den starter slik: "Den som sitter i Den Høyestes ly og bor i Den Allmektiges skygge, han sier til Herren: min tilflukt og borg, min Gud som jeg setter min lit til"

Det finnes altså et sted vi kan sitte og bo, som blir en tilflukt og borg og som vi kan sette vår lit til. Sitte og bo. Smak litt på de ordene. Den som sitter hos Herren og bor i Hans skygge, for ham blir Herren et vern. Det lønner seg å finne den plassen, for det finnes ikke noe tryggere sted. Det er ikke et sted man bare stikker innom i ny og ne. Nei, det er et sted man gjør til sitt hjem, en permanent bolig, utgangspunktet for alt annet vi gjør.
Jeg har hatt tider i mitt liv da det stedet har vært mitt eneste holdepunkt, min eneste trygghet. Det har virket som alt rundt meg har rast sammen, men der, -i Den Høyestes ly og i Den Allmektiges skygge, 
-der har jeg funnet trygghet. Der har veien videre blitt til. Der har det blitt hvisket ord inn i øret mitt som har skapt nytt håp. For alt i verden gir jeg ikke fra meg den plassen!

Hvis du ikke har funnet den plassen enda er det kanskje på tide. I stedet for å bekymre deg for framtida kan du heller gjøre deg kjent på det beste stedet av alle. Da er du forberedt hvis trykket utenfra skulle bli stort. Les gjerne hele Salme 91. Den er helt fantastisk.

Her fra min lille skrivekrok ønsker jeg deg en riktig god og velsignet natt.

Bibbiklem

 

1 kommentar: