mandag 27. juli 2015

Lykke!

Lykken kan noen ganger være å ha venner med grønnsakshage. Så stor grønnsakshage at de ikke får brukt alt selv.

Her om dagen kom vi hjem med nygrodde poteter, -rett fra jorda, sukkererter, gulrøtter, tomater, løk, purreløk og hvitløk, div salater og en haug med bringebær. Kan du tenke deg noe bedre? Jeg ble satt rett tilbake til barndommen, da mamma hentet grønnsakene i åkeren rett før hun skulle lage middag.


Jeg måtte lage litt potetstappe, bare for å kjenne den ferske, gode potetsmaken. Barnebarna var på besøk og før jeg fikk sukk for meg var potetstappa borte. Ei sjarmerende lita jente, som tydeligvis var fornøyd med maten, spurte med sin mest bedende stemme: Beeeeestemoooor, kan du lage mer potetstappe? Hahaha, jeg kunne jo ikke annet. Det er eneste gang i mitt liv jeg kun har hatt potetstappe til kveldsmat, og sjelden har jeg hatt så fornøyde gjester.

Ingen ting er som ordentlig mat uten masse tilsetningsstoffer og unødvendig mye sukker og salt.  Jeg har aldri vært veldig glad i "industrimat", men har tydd til det innimellom, med dårlig samvittighet. Kroppen kjennes ikke helt fornøyd ut etter ferdigmat/halvferdig mat. Og jeg liker ikke tanken på at det er ting i de måltidene som jeg ikke vet hva er. Nei, her blir det mer og mer back to basic.

MEN, jeg må jo bare innrømme at pølser er kjempegodt, og jeg vil slett ikke vite hva som er i dem....!!!!

2 kommentarer:

 1. Ja, - skulle ha kommet innom til litt potetstappe :-)
  en helt vanlig kveld :-)
  med noen helt spesielle barnebarn :-)
  Fantastisk :-)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett