lørdag 28. juni 2014

I aligatorland

I ferien vår i Florida tok vi turen til noe som heter Babcock Wilderness Adventures. Det er en ranch som ligger inne i tjukeste Florida, litt nord for Everglades. Der tar de turister med på bussturer gjennom forskjellige økosystemer og man får se noe av Floridas naturlige wildlife.

Vi kjørte gjennom sumpene og fikk sett områder man aldri ser hvis man kun er på badeferie.
Jeg ELSKER sånt! Det var som å bli satt tilbake til gamle amerikanske cowboyfilmer, der man kjørte hest og kjerre i tørrlagte elveleier, med store, flotte sypress trær på alle kanter. Ventet nesten at det skulle hoppe indianere med pil og bue ut av bushen... :-)Vi var virkelig inne i aligatorland. Her hadde jeg ikke lagt meg for å sole meg ved elvebredden, nei.....Denne lille karen her fikk vi hilse ordentlig på. En liten aligatorunge, men med sterk nok kjeve til å kappe av deg fingeren. Vi fikk beskjed om å KUN stryke den på rygge og halen, så da måtte selvfølgelig Hans-Erik stryke den på magen.....(å følge reglene er for feigiser...hehe)
Den knurra og var ikke helt tilfreds med situasjonen, men det var moro å se den sånn på nært hold.

En opplevelse som dette er mye billigere enn Disneyworld og Epcot, og selv om parkene i Orlando kan være morsomme, de, sitter jeg personlig igjen med mye mer etter en sånn tur enn etter en svett dag i en eller annen park.


Ikke for det, svette ble vi her også. Noe så til de grader. Det er VARMT i Florida i juni, og jeg merket fort at hvis jeg ikke hadde nok mat og drikke innabords kunne jeg bli et lett bytte for sola og varmen. Men tar man sine forhåndsregler er det ikke noe problem.


Å komme til Babcok ranch var som å bli satt tilbake til en annen tidsalder. Her var det ingen ting fancy eller flott, eller masse pling pling. En god kontrast til mye annet "over there". Det var ikke så mye annet interessant der enn akkurat denne bussturen, men jeg synes absolutt det var verdt det. Garantert en opplevelse jeg lagrer i mappen "hyggelige ferieminner".Her finner du Babcocks egen hjemmeside.

1 kommentar:

  1. Så fascinerende! Må ha vaert en opplevelse å se dette.
    Höy luftfuktighet i Florida har jeg hört. För väl att det går balansere med vann! / Bodil

    SvarSlett