onsdag 16. april 2014

Ut i skogen og hente energi

Våren er fantastisk! Selv om det har vært sagt millioner av ganger, kommer det til å gjentas år etter år så lenge verden består. Det er ikke bare naturen som våkner til liv etter en lang og regntung vinter, -jeg våkner til liv jeg også :-)
I går hadde jeg senvakt og skulle ikke på jobb før kl 14. Hoppet ut av senga nokså tidlig, og kvart over åtte var jeg på vei til et lite tjern oppi skogen her som heter Murttjern. Gemalen hadde kjøpt ny fin sykkel til meg dagen før, og med den kan jeg komme mye fortere fram til de fine plassene oppi skogen som det eller tar lang tid å gå til.


Murttjern tidlig på morgenen er helt nydelig. Frokosten og kaffekoppen kan ikke smake bedre!


Drar du på tur helt alene, spør du..... :-) Ja, jeg gjør ofte det. Tror jeg trenger den roen det gir meg å være alene ute i skogen og bare puste inn freden og roen som er der. I oppveksten var skogen lekeplassen min og jeg kunne tilbringe timer alene oppe i marka. Utforsket hver cm av skogen oppfor huset vårt hjemme. Visste om alle sprekker og huler, stener og åpne plasser. Så det er vel noe som ligger i meg :-) Men jeg synes det er veldig trivelig å gå på tur med andre også, og jeg kjenner at akkurat nå savner jeg en skikkelig fototur med min ivrigste bloggleser, Svanhild. Min gode venninne gjennom mange år. (Hun røpet for meg i helgen at hun er inne hver dag og sjekker om det har kommet noe nytt på bloggen min. Da har hun jammen blitt mye skuffet den senere tid.......!)

Vel, etter frokost ved Murttjern, syklet jeg like godt til Tvetervannet. Øverst ved Tvetervannet er det noen fantastisk fine plasser. Der er det bare å slenge seg ned ved vannkanten og nyte synet. Et par kanadagjess svømte rundt og gjorde øyeblikket litt ekstra magisk. Men de slapp meg ikke for tett på. (Tror det er kanadagjess i alle fall. Hvis noen vet bedre, vær så snill og fortell meg det. Er ikke helt inne i denne fugleverdenen)


Lunsj ved vannkanten, før jeg syklet hjem igjen på den fine sykkelen min :-)


Sånne ting som dette gir ny energi. Jeg tror mange kunne vært kvitt en del plager hvis de lærte seg å bruke naturen. Det er rene medisinen. Når man går tur ute i marka bruker man omtrent alt av muskler i kroppen. Da jeg for noen år siden var veldig plaget med skuldre og overarmer, fikk jeg beskjed av kiropraktoren om å gå lange turer i skogen. Jeg klarte ikke å se sammenhengen mellom smerter i skuldrene og det å gå tur, men jeg skal si det haddde virkning. Fastlegene skulle heller sendt folk ut i skauen i stedet for å skrive ut smertestillende. Eller antidepressiva. Det virker mye bedre og er helt uten bivirkninger :-)

Nå står påsken for døra, og vi er lovt fint vær på østlandet. Så deilig! Ønsker deg fine dager, både til ånd, sjel og kropp. Ta vare på deg selv og dine, og glem ikke hva påsken egentlig står for: Liv, og liv i overflod!

2 kommentarer:

 1. Høres herlig ut.
  Nydelige steder
  Ønsker deg ei velsignet god påskehøytid :)

  SvarSlett
 2. Turer ut i naturen er absolutt noe som både gir senka skuldre og ny energi. Takk for at du tok oss med på turen din - sånn i etterkant ;-)
  Ha ei nydelig påske!

  SvarSlett