onsdag 23. oktober 2013

Utenfor de trygge rammene......

Forandringer er fali, det! I alle fall kan det kjennes sånn ut noen ganger. De får oss ut av den trygge og forutsigbare komfortsonen, og det er slett ikke sikkert at vi liker det.. Eller hva?

Jeg innser at jeg har grodd litt fast i de trygge rammene i hverdagen min. Det er så greit å ha kontroll, vite hva jeg har å forholde meg til, kunne mine ting. Ingen farlige utfordringer som jeg kanskje ikke mestrer.....
Foto Microsoft

Men plutselig stod jeg utenfor rammen. Jeg måtte begynne å tenke nytt, lære nye ting. Det er egentlig kjempeskummelt. "Tenk om jeg ikke får det til, om jeg feiler og dummer meg ut."
Jeg har så til de grader tråkket utenfor komfortsonen min den siste tiden. Helt frivillig! Jeg har gått inn for å lære ting jeg for noen få år siden aldri kunne tenkt meg og gjort. Det ER skummelt og utfordrende og jeg innrømmer at jeg går med litt vondt i magen innimellom, men samtidig er det veldig tilfredsstillende og spennende. Det vonde i magen pleier å forsvinne når terrenget ikke er fullt så ukjent lenger.

Jeg tror jeg har godt av det. Forandringer kan være veldig sunt selv om prosessene kan føles vanskelige. Så lenge det er fred på innsiden pleier det å gå bra :-)

Hva med deg, synes du også at forandringer kan være skummelt?

7 kommentarer:

 1. Kjente eg ble litt nysgjerrig på hva du har tatt deg ut på nå ;) Men høres veldig spennende ut, gøy å utfordre seg selv litt ! Men jo kjenner meg godt igjen. Forandringer kan være skummelt! men kan også bli veldig spennende ;)
  ha ei fortsatt fin uke !
  Klem

  SvarSlett
 2. Ja, jeg synes det er gøy å prøve nye ting, men jeg kan få skikkelig angst av å ta en telefon, hehe!

  SvarSlett
  Svar
  1. Telefonen, ja! Den kan være et sant mareritt. Rare greier :-)

   Slett
 3. I høst skal jeg jobbe 4 uker ett annet sted enn jeg pleier, forsåvidt samme jobb, men annet sted, andre rutiner og andre kollegaer. Veldig utfordrende og litt skummel. Men halvveis i første uke går det ganske bra. Men du milde, så slitsomt! Jeg er skutt når arbeidsdagen er over. (men samtidig godt med nye utfordringer etter 20 år på ett sted...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjenner det igjen. Man bruker masse energi som man ikke behøver bruke i de trygge, vante rammene. Tøft av deg, da, etter 20 år. Ja jeg sier det, vi blir tøffere med årene.....hehe :)

   Slett
 4. Ja er skummelt å trø utenfor komfort sonen, men trur det er sunt å gjøre det innimellom. Selv om jeg må innrømme at jeg synes det blir vanskeligere og vanskeligere :)

  SvarSlett