tirsdag 26. februar 2013

Kjolejakt

Jakten er i gang. Når sønnen skal gifte seg må mor investere i noe stilfullt. Det høres kanskje greit nok ut, det, men det er ikke så enkelt når alt jeg faller for passer best til en 30 år gammel kropp.

Min drøm om en svart og rød fløyelskjole i gotisk stil, med snøring i livet og flaggermusermer, ble slett ikke tatt imot med applaus fra brudeparet, så den ene ideen jeg hadde gikk dermed rett vest :) (Følte meg forpliktet til å henge på et smil der....)


Under sterkt press har bruden røpet at HENNES mor har hatt denne detaljen under kontroll i lang tid allerede. Jeg trøster meg med at hun sikkert ikke er født på etterskudd, slik som jeg..

Vel, for å få litt eksperthjelp begynte jeg å søke på nettet etter "kjoler til brudgommens mor". Null treff. "Kjoler til brudens mor" fant jeg imidlertid noen av, så jeg bestemte meg for at det kan vel ikke gjøre noen forskjell. Det jeg fant der var imidlertid hjerteskjærende. Det var sånne ordentlige bestemorkjoler....Bestemorkjoler?? Bestemor.....? Nei, vi dropper den.....

Jeg vet hva slags kjole jeg vil ha. Den skal ikke ha dyp utringning, ikke ha splitt opp til der hvor bena møtes og ikke være gjennomsiktig. Ladyen er ganske så anstendig, nemlig. Litt i meste laget, vil nok noen påstå. Jeg har i alle fall gitt opp å spørre de 19-åringene som ofte jobber i klesbutikker om hjelp. Har forlengst oppdaget at jeg har et språk de overhodet ikke forstår. Eller vil forstå.

"Ja, men den her er jo kjempefin", sier de, og kommer med en minimalistisk kjole som er lagd 100 % for å eksponere strekkmerker, begynnende åreknuter, enkelte bitte små rynker (SMIL), appelsinhud og diverse andre fine ting som vi voksne kvinner prøver så godt vi kan å dekke over eller gjemme. Noen ganger lurer jeg på om de gjør det på gjørs, -liksom for å gni det inn!

Men jakten er bare såvidt i gang. Jeg skrider til verket med stort pågangsmot og er helt overbevist om at jeg skal finne en kjole som både stammer inn, løfter opp og skjuler det den skal. Og forhåpentligvis er den venn med lommeboka mi også.

Wish me luck.....


<a href="http://www.blogglisten.no"><img src="http://www.blogglisten.no/connect/b0c830f9dea630d71d8f1f2d4c38693d" alt="Blogglisten" /></a>

2 kommentarer:

  1. Hehe - nå ble jeg nyskjerrig på hvordan bestemorkjoler ser ut. Så jeg googlet det samme som du; "kjoler til brudens mor", og dette var det første jeg klikket inn på. Jeg synes kjolene var fine, jeg - så kanksje jeg er mer bestemor'ete i smaken enn du?

    http://www.amormoda.com/no/Kjoler-Til-Brudens-Mor-c8/

    SvarSlett
    Svar
    1. Du var garantert ikke der hvor jeg var :) Mere kjoler-med-legg-og-krave stilen der jeg havnet....Småblomstrete..nei, du hadde ikke likt dem, garantert :)

      Slett