torsdag 10. mai 2012

Lagt til side for å dø

Ludvig Nessa kobler 22.juli sammen med norsk abortpolitikk. Akkurat det skal jeg la være å kommentere, men jeg gråt da jeg hørte på nyhetene i dag morges at aborterte fostre på 22 uker kan ligge opptil en time før de dør. De fødes fram og blir bare lagt til side for å dø!

Jeg blir helt kvalm! Hva har Norge blitt? En hjerteløs nasjon som i overført betydning setter sine barn ut i skogen for å dø.
Tenk så mange det er som ville hatt disse barna. Som kunne tatt hånd om dem og gitt dem et godt liv. Men hver gang noen tar til orde for de forsvarsløse fostrene blir de beskyldt for å være fordømmende overfor de "stakkars foreldrene som var i en så fryktelig vanskelig situasjon".

Vi mennesker kan komme opp i mange vanskelige situasjoner gjennom livet, men det gir oss vel ikke rett til å kaste all moral overbord. Vi KAN BARE IKKE drepe andre for å gjøre det enklere for oss selv!

6 kommentarer:

 1. Synes ikke vi kan dømme noen for å ta abort... Men uke 22 burde ikke være lov :( Synes egentlig uke 12 er mer en sent nok.

  SvarSlett
 2. Hei Stine. Egentlig så har vi vel ikke rett til å dømme noen i det hele tatt. Men noen ganger synes jeg ting blir veldig lettvint. Når man tar abort fordi "det passer litt dårlig akkurat nå" så synes jeg det er noe man burde ha tenkt på før man hoppet til køys og var uforsiktige. Og hvis man skal ta abort er det i alle fall HELT unødvendig å vente til fosteret er levedyktig....

  SvarSlett
 3. Enig. I mange tilfeller burde man nok ha tenkt seg om litt før. Men man kan jo ikke ta alle under en kam. Man har jo forskjellige grunner til å ta det valget man gjør, og i mange tilfeller vil det nok være bedre både for mor og barn. Og når man har tatt et valg om å ta en abort, så trenger man ikke at andre synes de er drapsmenn? Og nå mener jeg ikke at du gjør det. Men synes mange ganger at folk er litt snare med å dømme...

  SvarSlett
 4. Det er barn det er snakk om. De må ha livets rett. Det må komme først. Så må foreldre i en vanskelig situasjon også bli støttet og hjulpet, hvis de trenger det.Det ene må ikke bli satt opp mot det andre. Og det finnes vel barnløse som lengter etter å bli foreldre. Også adoptivforeldre?

  SvarSlett
 5. Jeg er ikke ute etter å "ta" de som har tatt abort, men veldig optatt av at vi må begrense aborttallene mest mulig videre. Det finnes alternativer, men ofte blir ikke de presentert for de abortsøkende. Første spørsmål er ofte: Vil du ta abort? I stedet skulle legen/helsesøster heller spurt om det er noe de kan gjøre for å hjelpe dem gjennom svangerskap og oppfølging etterpå. Molde, det er så sant, man trenger å støtte og hjelpe de som kommer i en sånn situasjon.

  SvarSlett
 6. Jeg er heller ikke ute etter å dømme noen, for det er på ingen måte vårt ansvar. Men å bevisstgjøre jentene på hva som faktisk kan skje når man velger abort, er viktig. Det er ikke sikkert alle det er snakk om her ville gjort samme valg igjen, hvis de visste at barna ble liggende en time inne i et teppe for å dø etterpå. La oss omfavne de som havner i situasjoner som synes håpløse, og bistå med det vi kan.
  Grensa mellom når man kan ta abort,(riktignok med en søkeprosess) og når man kan redde barnet er hårfin. Det forstår jeg ikke. Det er bare noen få dager i mellom...

  SvarSlett