tirsdag 7. februar 2012

Legers reservasjonsrett

Det har alltid vært mennesker som pga samvittigheten har reservert seg mot forskjellige ting. Vi har hatt siviltjenesten i Norge som har vært en "alternativ millitærtjeneste" for de som har problemer med å skulle bruke våpen mot andre. Helsepersonell har hatt reservasjonsrett i forhold til abort.

Dette har fungert i mange år og har vært en god løsning. Hvorfor i alle dager skal man plutselig gå inn og gjøre om på sånt? Det er jo bare å be om problemer. Leger som av samvittighetsgrunner ikke vil henvise kvinner til abort, kommer neppe til å gjøre det bare pga et brev fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Dette er ting som ligger mye dypere. En lege uttdanner seg til lege for å redde liv, og samme hvor lenge man diskuterer fram og tilbake om abort er å drepe eller ikke, vil det alltid være noen som opplever at det er det det er. Så problemet vil ikke forsvinne ved at legene pålegges å gjøre noe som strider totalt mot deres samvittighet. Det skaper heller bare uro i rekkene.

Jeg forundres over hvor mye den sittende regjering tillater seg å overkjøre mennesker. Hvordan de skal detaljstyre hva som er rett og galt for andre mennesker. Den friheten vi har hatt i Norge er i ferd med å innsnevres betraktelig. Jeg håper folk ser det og skjønner at vi trenger et regjeringsskifte.

Vårt Land2 kommentarer:

  1. Man kan ikke tvinge legen til å handle mot sin samvittighet. Legens utdannelse er å redde liv og ikke omvendt. Ord til ettertanke av Ronald Reagan... "I've noticed that
    everyone who is for abortion has already been born."

    SvarSlett
  2. Det var et sterkt sitat, det har jeg faktisk ikke hørt før.

    SvarSlett