fredag 4. mars 2016

Another day of victory

I dag har jeg pustet med magen. Dypt og lenge. Og det har gjort så veldig, veldig godt.

Jeg befinner meg i Trondheim og har satt av denne dagen til å gå rundt og bare gjøre akkurat det som måtte falle meg inn. Sjekket inn på Thon hotel Gildevangen rett fra nattoget ved halv åtte tiden i morrest og hadde en lang frokost sammen med familien fra nord som også er her for å feire bryllup i helga. Deretter fant jeg fram kameraet og gikk tur i flere timer og nøt vinterdagen her i Trondheim.

Måtte jo selvfølgelig ta turen til Nidarosdomen. Har aldri tatt meg tid til det før. I dag hadde jeg all verdens tid og bare meg selv å tenke på, så jeg har virkelig storkost meg med middelaldersk arkitektur og fantastisk kunst. Jeg er veldig svak for den gotiske stilen, og det fant jeg masse av i den gamle, erverdige domen.


Hvis du vil se flere av bildene jeg tok finner du dem her. Det var dessverre ikke lov å ta bilder innvendig. Så jeg tok bare ett. Med iPhonen.


Bare for å dokumentere at jeg har stått ved Olav den Helliges gravsted :) Uten at det betyr så mye.

Jeg fant hele bibelshistorien i glassmaleriene, og jeg er virkelig imponert over de kunstnerne som har stått for det arbeidet. Ufattelig flott! Og innholdsrikt!
Jeg fikk også med meg orgelmusikk fra det enorme kirkeorgelet, og et kvarters "middagsbønn" sammen med tre andre og en prest. Ikke sånt bønnemøte jeg er vant til, med fri bønn og "bevegelse" :) Her var det mer å lese opp bønner fra et ark. Først presten og så skulle liksom vi svare, da. For meg ble det "litt" for monotont og stivt, -jeg har jo aldri passet inn i de formelle settingene. Men det ble en stille stund som gjorde godt uansett.

Ruslet litt rundt i byen ellers også, og måtte etterhvert inn på et toalett og tine opp halvveis ihjelfrosne tær.


Stille og vakkert i Trondheim i dag.





Og så har jeg vært så flink! Jobber jo litt med dette sukkerinntaket mitt. Var fryktelig frista til å kjøpe med meg både det ene og det andre for å ha på hotellrommet i kveld, men dette er hva jeg endte opp med. Another day of victory!


Det er VANN i glasset, bare så det er sagt! *smil*

2 kommentarer:

  1. Er du i byen min? så koselig. Håper du har det en fin tur!

    SvarSlett
    Svar
    1. Visste ikke det, at du bor der. Nå vet jeg litt mer om deg :) Hadde en kjempefin helg. Trondheim er en nydelig by!

      Slett