tirsdag 5. mars 2013

Bygge opp eller bryte ned

Kjære deg. Takk for at du titter innom.

Jeg har hatt et par bloggfrie dager og kjenner abstinenser etter å skrive. Likevel har det vært slik at når jeg har satt meg foran mac´en så har ordene stoppet opp. Jeg misliker det sterkt når det skjer. Det finnes ting man ønsker å uttrykke, men ordene er ikke der.

Men i kveld er jeg tilbake. Jeg og ordene er tilbake. På godt og vondt (smil).

Etter forrige innlegg, der jeg skrev om Arnulf, har jeg gått og tenkt litt på hvordan vi kan bli berørt av mennesker vi treffer på vår vei. Noen kommer innom livet vårt et kort øyeblikk og gjør inntrykk for alltid. Andre kan være der lenge uten at de nødvendigvis berører oss på noen som helst måte.

Alle disse møtene vi har med mennesker gjennom livet er med og gjøre oss til de vi er. Vi lærer av å se på andre, blir inspirert, eller kanskje såret av andre mennesker. Uansett er menneskene vi møter på vår livsvandring med og "bestemme" hvem vi blir som enkeltmennesker.

Men det finnes en annen side også. Vi, - du og jeg, er med og påvirker de menneskene VI møter. Tenker du på det noen gang? At måten du er på, hvordan du behandler andre mennesker, snakker til dem, faktisk er med og former deres liv? Alle har vi en påvirkningskraft, enten vi er klar over det eller ikke. Vi kan være gode forbilder eller dårlige forbilder. Vi kan bygge opp eller bryte ned.

Jeg prøver å være bevisst på dette. Etter å ha feilet en haug med ganger, og såret folk jeg aldri har ønsket å såre, har jeg skjønt at MINE ord, og MIN måte å behandle andre på har betydning for om de rundt meg skal ha et bra liv eller ikke. Ved at jeg er tilstede i deres liv tilfører jeg enten noe positivt eller noe negativt.

Jeg vil være bevisst på hvordan jeg påvirker andre. Jeg vil at ordene mine skal bygge opp og ikke bryte ned. Jeg prøver å smake på ordene før jeg slipper dem ut av munnen, og prøver å se etter muligheter til å oppmuntre, anledninger til å gi ros.

Det er ikke alltid jeg lykkes. Men jeg har oppdaget at ved å by på meg selv, være oppriktig interessert i å lytte og gi andre mennesker min fulle oppmerksomhet, så har det mange ganger kommet nytt lys inn i mismodige øyne, og selv fremmede mennesker har fått noen å dele sorgen sin med.

DET gjør meg glad.

Stor nattaklem fra Bibbi6 kommentarer:

 1. Du er fantastisk Birgit. <3 Jeg kommer aldri til å glemme en uke i Tunisia hvor du og mannen din ble nedrent av et innpåslitent kjærestepar. ;-) Det var kjæresten min som fanget opp atmosfæren rundt dere med det samme han møtte dere, og dermed ønsket han være i den atmosfæren hele tiden! Jeg var redd vi ødela ferien deres - men du skal vite at det betydde utrolig mye for den nå avdøde kjæresten at dere ikke avviste han. Oss.

  Tusen takk. <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjære deg, vennen min, - vi tenkte da ikke på det som noe slitsomt. Vi syntes det var trivelig å treffe dere, og skjønte jo at det var et behov for kontakt der.
   Fantastisk hyggelig tilbakemelding dette, Alanna, og veldig godt å høre at vi kunne bety noe for dere <3

   Slett
 2. Kjære deg! Endelig tid og ro - til å innom deg. Jeg har lest dine kommentarer hos meg, og blitt så glad, rørt og varm om hjertet. At du oppmuntrer meg slik du gjør, at du setter ord på hva det du leser hos meg betyr for deg - vet du, det rører meg. Tusen takk for at du har gjort det, tusen takk for at du (som du sa) har "oppdaget" bloggen min. Det betyr så mye å kunne være med å gi til andre...
  Og slik ser jeg at du også er! Du har en nydelig blogg som jeg ser frem til å lese mer på. Jeg leste nettopp historien om Arnulf. Jeg kjenner nok ikke akkurat ham, men en som ligner.....Det var en sterk, rørende historie å lese - og så nydelig at du ber for ham enda...etter flere år. Det sier mye om deg - og om din medfølelse for mennesker.
  jeg vil ønske deg en fin dag - en velsignet uke - og igjen takke deg for dine fine ord. Du har gledet meg midt i en tøff tid. Jeg er forhåpentlig ute av pausen min, men er enda ikke helt tilstede, mentalt sett. det er vanskelige dager...
  Nå legger jeg meg til som følger her - naturligvis :) klem din vei og Gud velsigne deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode ord, Spirea, og for at du legger deg til som følger. Bloggen din har blitt et fast stoppested for meg. Har mye å ta igjen, vet du. Vi snakkes :)

   Slett
 3. Du er definitivt en som bygger opp, mamma <3 -Maria-

  SvarSlett
  Svar
  1. En sånn kommentar betyr plutselig 100 ganger mer når den kommer fra min egen datter. Tusen takk, jenta mi. Og bare så du vet det så er du absolutt i den kategorien, du også. Klem

   Slett