søndag 8. april 2012

1.påskedag

Dette var og er historiens største seiersdag! Dødens makt ble brutt og djevelens herredømme knust.

Maria Magdalena gikk til graven for å salve Jesu legeme med velluktende salve. Hun oppdaget at stenen var veltet bort fra graven, så hun løp tilbake til Simon Peter og Johannes og fortalte at noen hadde tatt hennes Herre bort fra graven. De løp sammen tilbake, gikk inn i graven og fant at den var tom. Det var bare linklærne etter Jesus som lå der.

Begge disiplene gikk hjem, men Maria ble stående og gråte utenfor graven. Hun forstod ingen ting av hva som skjedde rundt henne. Det virket som alt bare var et kaos.

Idet hun snur seg rundt ser hun en mann stå der. Hun tror det er gartneren og spør om det er han som har tatt Jesu legeme. Mannen ser på henne og sier "Maria", og plutselig går det opp for henne at det er Jesus som står der, lys levende foran henne. Fra hennes lepper kommer "Rabbuni", som betyr Mester.

Dette hellige øyeblikket, da Jesus åpenbarer seg for Maria Magdalena, er noe av det sterkeste jeg leser i bibelen. Han valgte HENNE. HUN skulle få være den første til å vitne om hans oppstandelse. Hun som hadde vært en besatt kvinne med en brokete fortid. HUN kunne få lov å springe tilbake til disiplene og fortelle: HAN LEVER!

For en dag det måtte være for Maria. Og for alle som hadde fulgt Jesus.

Og for en dag det er for oss!

Han stod opp igjen. HAN LEVER!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar